Engelliler Haftası’nda farkındalık oluşturdular

Lüleburgaz Belediyesi, Lüleburgaz Kent Konseyi Engelli Meclisi ve Lüleburgaz Engelliler Derneği iş birliğiyle Engelliler Haftası çerçevesinde farkındalık etkinliği düzenledi.  Halk Eğitimi Merkezi işaret dili öğrencilerinin işaret diliyle şarkı söylediği etkinlikte engelli sanatçı Sedanur Kesik, Grup Raf ile muhteşem bir müzik dinletisi ortaya sundu.  Engelliler Haftası’nda Lüleburgaz’da farkındalık etkinliği düzenlendi.
Yeni Tören Alanı’nda çelenk sunumuyla başlayan etkinlikte Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli, Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Pektaş, Lüleburgaz Kent Konseyi Başkanı Binnur Dinç, Lüleburgaz Engelliler Derneği Başkanı Ömer Dağ ve çok sayıda kişi yer aldı. Çelenk sunumunun ardından kortej eşliğinde Kongre Meydanı’na geçildi. Etkinliğin devamında “Kalemimden Kalplere Engelsiz Yaşam” başlıklı şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren çocuklara ödül ve madalyaları verildi.
İşaret diliyle kalplere dokundular Halk Eğitimi Merkezi işaret dili öğrencileri de etkinliğe anlamlı bir farkındalık kattı. Öğrenciler, müzik öğretmenleri Buse Güler yönetiminde Efe Kurttekin’in “Sesim Olur Musun” isimli parçasını işaret diliyle seslendirerek yüreklere dokundu. Grup Raf ve Sedanur Kesik sahnede Öte yandan engelli genç sanatçı Sedanur Kesik de Grup Raf ile birlikte sahne aldı. Kesik, muhteşem sesiyle katılımcılara unutulmaz bir müzik ziyafeti sundu. (A.Kaya)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol