Engelliler Günü farkındalık etkinliği düzenlendi

3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Kırklareli Devlet Hastanesi Konferans Salonunda engelli insanların sorunlarına dikkat çekmek, onları daha iyi anlayabilmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla program düzenlendi. 

Düzenlenen programa; Kırklareli İl Sağlık Müdürü Dr. Çiğdem Cerit, Kırklareli Engelliler Umut Spor Kulübü Derneği Başkanı Nihal Bircan ve dernek üyeleri, hastane yöneticileri ve çalışanlar katılım gösterdi.
“Engellilerin sağlık konusunda sıkıntılar
yaşamaması için elimizden geleni yapıyoruz”
Kırklareli İl Sağlık Müdürü Dr. Çiğdem Cerit’in günün anlam ve önemini belirten konuşmasında engellilerin başaramayacağı herhangi bir şeyin olmadığını ve kendilerinin aksine insanlara bir şeyleri başarma noktasında enerji verdiğini kaydetti. Engellilerin sağlık konusunda sıkıntılar yaşamaması için ellerinden geleni yaptıklarını anlattı. Cerit, konuşmasında engelli bireylere yönelik yaptıkları proje, çalışma ve aktiviteler hakkında bilgi verdi. Cerit’in konuşmasının sonrasında Sosyal Hizmet Uzmanı Büşra Özden tarafından engelli bireylerin sosyal yaşamda karşılaştıkları sıkıntıları ve yapılması gerekenleri anlattı. Engelli bireylerin özellikle istihdam konusunda sıkıntı yaşadıklarını dile getiren Özden, engellilerin fırsat buldukları zaman her şeyi başarabilecekleri ifade etti.
“Sevginin aşamayacağı hiçbir engel yok”
Programa katılım sağlayan Kırklareli Engelliler Umut Spor Kulübü Derneği başkanı Nihal Bircan konuşma yaparak dernek ve faaliyetlerinden bahsetti. Engellilerin karşılaştıkları zorlukların aşılmasında birlik ve beraberlik vurgusunda bulundu. Dernek sayesinde birçok engelli adayının başardıkları hakkında konuşan Bircan, sevginin aşamayacağı hiçbir engel olmadığını belirtti. Amaçlarının engelli bireylerin kendilerine yeterek yaşamalarını sağlamak olarak gören Başkan Bircan, engellilere fırsat verildiği takdirde bütün zorlukların üstesinden gelebileceklerini söyleyerek sözlerini tamamladı. Son olarak hastane engelli kadrosu çalışanlarından veri giriş personeli Samet Türkyurdu engellilik sürecinde yaşadığı zorluklardan yılmayarak önemli başarılara imza attığı hayat hikâyesini tüm katılımcılarla paylaştı. Konuşmaların ardından toplu olarak fotoğraf çektirildi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol