Engelli toplumda hak ettiği yeri almaları çağdaş toplum olmanın bir gereğidir

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık, “Engellilerin normal bir hayat sürmeleri, toplumsal hayata katılımlarının artırılması, hayat standartlarının yükseltilerek, toplumda hak ettikleri yeri almaları, aynı zamanda çağdaş toplum anlayışının da bir gereğidir” dedi.

“3 Aralık Dünya Engelliler Günü” dolayısıyla açıklamada bulunan Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık; “Çağdaş toplumların önemli bir özelliği tüm vatandaşların eşit koşullarda eğitim, sağlık ve sosyal imkanlardan yararlanabilmesini sağlamaktır. Fırsat eşitliğinin sağlanarak engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayata tam katılımları ve hayat standartlarının yükseltilmesi çağdaş toplum anlayışının bir parçasıdır. Ülkemizde engelli vatandaşlarımızın yaşam koşullarının iyileştirilmesine yönelik çalışmalar yürütülmekte ve engelli vatandaşlarımız bugün eğitim, kültür, sanat ve spor gibi birçok dalda sergiledikleri başarılarla neler yapabileceklerini bize göstermektedirler. Engellilerin yaşadıkları sorunlar; ailelerinin, çevrenin, toplumun, kısacası tüm insanlığın ortak sorunudur. Bu nedenle engellilerin normal bir hayat sürmeleri, toplumsal hayata katılımlarının artırılması, hayat standartlarının yükseltilerek, toplumda hak ettikleri yeri almaları, aynı zamanda çağdaş toplum anlayışının da bir gereğidir. Bu nedenle engelli vatandaşlarımızın hakları, bu hakların korunarak, toplumsal yaşamdan kopmadan, dışlanmadan, herhangi bir ayrımcılığa maruz bırakılmadan hayatlarını sürdürülebilmeleri, anayasamız ve devletimizin teminatı altındadır. Engelli vatandaşlarımızı, kararlılıklarını yitirmeden amaçlarına ulaşmak için daha çok çalışmaya, hayata bağlılıkları ve azimleriyle herkese örnek olmaya çağırıyoruz. Bizlerde, engelli vatandaşlarımıza karşı tüm sorumluluklarımızı hatırlayarak, onların hayata aktif olarak katılımlarını sağlamak, eğitimden siyasete, sanattan spora kadar her alanda yer almalarını desteklemek ve teşvik etmek zorundayız.
Her sağlıklı insanın da engelli adayı olduğu gerçeğinin unutulmaması temennisi ve “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” vesilesiyle engelli vatandaşlarımızın topluma katılımları, kendilerini geliştirebilmeleri ve kimseye muhtaç olmadan yaşamlarını sürdürebilmeleri konusunda oluşan toplumsal bilincin artarak devam etmesi umuduyla tüm engelli vatandaşlarımıza sağlıklı ve mutlu bir yaşam diliyoruz” dedi. (E.Yıldırım)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol