Engelli kardeşi için hayallerini değiştirdi

Doktorların umutsuz konuştuğu engelli kardeşine cami imamının tabut hazırladığı günü hafızasından silemeyen Nihal Bircan, 30 yıldır baktığı kardeşine hem annelik hem de babalık yapıyor

Kırklareli'de engelli kardeşine hayatını adayan abla, kurduğu dernekle tüm engellilere umut oluyor.
Kırklareli'de "engellilerin Nihal ablası" olarak anılan 43 yaşındaki Nihal Bircan, geçirdiği havale sonrası zihinsel engelli olarak yaşamına devam eden kardeşi İlknur için hayallerinin ve planlarının tamamını değiştirdi.
Önce çalışmaktan vazgeçti, sonra İstanbul'dan memleketi Kırklareli'ne taşındı ardından engellilere katkı sağlamak için dernek kurdu.
Anne ve babasının yaşlı olmaları nedeniyle kardeşiyle kendisi ilgilenen, 30 yıldır geçmişte yaşadığı kaybetme korkusuna bağlı olarak her sabah kardeşinin nefesini dinleyen Nihal Bircan, güne kardeşiyle kahvaltı yaparak başlıyor.
Daha sonra Engellilere Umut Derneği'nin yolunu tutan Bircan, dernekte engelli çocuklara neşe, engelli ailelerine de umut oluyor.
Nihal Bircan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kardeşinin sağlıklı bir bebek olarak dünyaya geldiğini 1,5 aylıkken geçirdiği havale sonrası yaşamının tamamen değiştiğini söyledi.
Bitkisel hayattaki kardeşi için doktorların dahi umutsuz konuştuğu yılları hiç unutamadığını anlatan Bircan, "Cami imamının kardeşime hazırladığı tabutu hatırladıkça bugünlere şükrediyorum." dedi.
Bircan, anne babasının yaşlı olması nedeniyle kardeşinin bakımı için İstanbul'dan Kırklareli'ye taşındığını bildirerek, "O benim dünyam, ben onun dünyasıyım, o yüzden Allah'a hep dua ediyorum ki canımızı beraber alsın. Allah'ım ne onu bensiz ne beni onsuz bırak, onsuz bir dünya asla düşünemiyorum. Onun nefes almadığı bir dünya düşünemiyorum. Rabbim bizi birbirimizden ayırmasın." diye konuştu.
Kardeşinin yanı sıra kurduğu dernekle tüm engellilere hayatını adadığını anlatan Bircan, dernekteki etkinliklerle kentteki tüm engellilerin yaşamına dokunmaya çalıştığını sözlerine ekledi.(AA)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol