“Engelli bireylerin yaşadığı sorunlar tüm insanların ortak sorunudur”

KTSO Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık, “Sivil toplum örgütleri, kamu kurum ve kuruluşları, bütün vatandaşlar, bu yönde yürütülen çalışmalara gereken desteği vermelidir. Bu konuda yapılacak çalışmalar, insanımıza ve toplumumuza gösterdiğimiz saygının anlamlı bir ifadesi olacaktır” dedi.

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık, “10-16 Mayıs Engelliler Haftası” nedeniyle yayımladığı mesajında; “Sivil toplum örgütleri, kamu kurum ve kuruluşları, bütün vatandaşlar, bu yönde yürütülen çalışmalara gereken desteği vermelidir. Bu konuda yapılacak çalışmalar, insanımıza ve toplumumuza gösterdiğimiz saygının anlamlı bir ifadesi olacaktır.
Engelli olduğu için hiç kimse toplumdan dışlanmamalı, aksine engelinden dolayı hiçbir imkândan yoksun kalmamasına özen gösterilmeli, onlara sevgiyle kucak açılmalıdır. Bu yönde atılacak her adım, engellilerimizin yaşamdan tat almalarını ve yaşama daha sıkı bağlanmalarını sağlayacaktır. Engelli vatandaşların meslek edinip, üretken hale getirilmelerini, kendi kendilerine yetebilen bireyler olmaları ve toplumsal hayata katılmalarını sağlamak öncelikli görevlerimizdendir.
Unutulmamalıdır ki, engelli bireyin yaşadığı sorunlar sadece kendisinin değil, ailelerinin, çevrenin, toplumun, kısacası tüm insanların ortak sorunudur. Bu nedenle Birleşmiş Milletler ve Uluslararası Çalışma Örgütü başta olmak üzere uluslararası kuruluşların konuyla ilgili sözleşme ve düzenlemeleri bulunmaktadır.
Engelli vatandaşlarımızın, sorunlarını gündeme getirmek, vatandaşlarımızın bu alandaki çalışmalara katılımını sağlamak amacıyla düzenlenen “Engelliler Haftası”nda, engelli vatandaşlarımıza daha sağlıklı ve güvenli bir hayat diliyorum” dedi. (F.Kurtbayram)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol