Engelli bireylerimizin yanında olmaya devam edeceğiz

3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Kırklareli Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde dün bir etkinlik düzenlendi. Etkinliğe Kırklareli Valisi Osman Bilgin ve Eşi İlknur Bilgin, AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz ve Eşi Ebru Minsolmaz, AK Parti Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler, Aile Sosyal ve Politikalar İl Müdürü Mehmet Karaman, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Soner Ilık, kurum çalışanları ve kurumda hizmet alan engelli bireyler katıldı.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla ilk olarak Kırklareli Valisi Osman Bilgin, saat 10.00’da Kırklareli Bakım ve Rehabilitasyon Aile Danışma Merkezi öğrencilerinden, Ceyda Buğday, Gökhan Ağaözü ve Bedir Sülük’ ü makamında misafir etti ve onlarla sohbet ederek günlerini kutladı. Gerçekleşen ziyarette Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mehmet Karaman, Müdür Yardımcısı Erdoğan Kara, Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürü Hakan Yağan, Şehit Mutlucan Kılıç Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Müdürü Şahin Değer ve Nihal Birecan’ da hazır bulundu.
Ardından saat 11.00’de Kırklareli Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde ana program gerçekleştirildi.
Program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Ardından AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz söz aldı. Herkesin bir engelli adayı olduğunu belirten Minsolmaz “Hükümetimiz döneminde engelliler için ilimizde ve ülkemiz genelinde eski dönemlere nazaran önemli çalışmalar yapıldı. Ancak yapılacak daha çok iş olduğunu düşünüyorum. Hepimiz birer engelli adayıyız. Onun için ülkenin bu anlamda yaptığı bütün yatırımlar bence en anlamlı yatırımlar. Hepimizin hayatında engelli tanıdığı vardır. Doğal olan ve güzel olan engellilerin de diğer insanlar gibi yaşamın içerisinde olabilmesi. En büyük engel şüphesiz insanın kalbinde. Önemli olan bilinci ve farkındalığı arttırmak. Sevgiyle yaklaşıldığı zaman her türlü engelin kalkacağına inanıyorum. Bugünlerin de anlamı, farkındalığı toplumların bütün katmanlarına yayabilmesidir. “ dedi. AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz’dan sonra Kırklareli Valisi Osman Bilgin konuşmasını gerçekleştirdi. Engelli bireylere destek olmayı sürdüreceklerini vurgulayan Bilgin, “Kaymakamlık dönemimde bize müracaat eden engelli kardeşlerimizin kaydını bile tutamıyorduk. Engelliler ile ilgili bir yasa yoktu. Ardından Türkiye ilk kez bir engelli yasası çıkardı ve sistematik bir çalışma yapıldı. Engelliler için maddi ve manevi her türlü imkan sağlanması ile birlikte çok ciddi bir altyapı oluştu. Tabi ki hala süreç ile ilgili yapacağımız çok şey var. Yine de Türkiye’de bu alanda çok büyük işlerin başarıldığını söyleyebilirim. Türkiye’de her 10 kişiden birinin engelli olduğunu düşündüğümüzde aslında bizler engelli kardeşlerimize nasıl katkı vermemiz gerektiğini bilmeliyiz. Onlarla empati kurmalıyız, onların dünyalarını her türlü iletişim mekanizmalarıyla hissetmemiz gerekiyor. Biz kurum olarak onların her zaman yanındayız.
İnsan yaşamı olarak baktığımızda bu sürecin destek verilmesi gereken bir süreç olduğunu, engelli olmanın aslında bir özür olmadığını anlamamız gerekiyor.
Bizler her türlü desteği ve imkanı Sayın Cumhurbaşkanımız önderliğinde vermeye hazırız. “ ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından slayt gösterisi izlendi. Kurumda hizmet alan engelli bireyler tarafından hazırlanan ilahi ve şiir dinletisi, Kolbastı Yöresel Dans Gösterisi, Üsküdar Dans Gösterisi ve Tarihi kahramanlarımızın canlandırılması etkinlikleri izlendi. Oldukça keyifli geçen etkinlik toplu olarak çekilen fotoğrafın ardından sona erdi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol