Engelli bireylerimizin sorunlarına çözüm üretilmesi hepimizin görevidir

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Karaman Kırklareli’ndeki engelli bireyler için yapılan hizmetler ile ilgili bilgilendirmede bulundu.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla hafta boyunca etkinlikler düzenlendiğini belirten Karaman “ Engelli vatandaşlarımızın diğer bireylerle birlikte eşit hak ve fırsatlara sahip olarak toplumsal yaşamın her alanına katılmaları en tabi haklarıdır. Son yıllarda gerçekleştirilen yasal düzenlemeler ve sosyal politikaların hayata geçirilmesi ile engelli bireylerimizin eğitim seviyelerini yükseltecek imkanların, fırsatların, ortamların sağlanması, iş ve meslek edinme imkanlarının yaratılması, yaşam kalitelerinin iyileştirilmesi, yaşam memnuniyetlerinin arttırılması ve aileleriyle birlikte geleceğe güven duymaları konusunda önemli adımlar atışmıştır.

Bakım desteği gereken ilimizde 1801 vatandaşımıza her ay 1179 TL vererek bakıcısına destek oluyoruz. Yıllık bazda bu rakam 25.872.00 TL’ye ulaşmaktadır.
Rehabilitasyon ve kurum bakımı gereken vatandaşlarımıza kurum bakımı hizmeti sağlıyoruz. Bunun yanında psikososyal desteğimizde her an devam ediyor. Dış dünyayı engellilerimiz için kolay bir hale getirmek adına çalışıyoruz. Şehit Mutlucan Okulu ve Diş Sağlığı Hastanemiz Erişilebilirlik belgesini aldılar. Engelli bireylerimizin sorunlarına çözüm üretilmesi hepimizin görevidir, sorumluluğudur.” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol