Engelli Dernekleri’ne ziyaret

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık, KTSO Meclis Başkanı İsmail Hakkı Özsan ve KTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Serkan Keser “3 Aralık Dünya Engelliler Günü”nde Kırklareli merkez ilçede faaliyet gösteren Engelli Dernekleri’ni ziyaret etti. Kırklareli Engelliler Yaşam Derneği (KEYD) Başkanı Behice Köseoğlu, Kırklareli Engelsiz Hayat Eğitim, Kültür, Spor Kulübü ve Derneği Başkanı Nihal Bircan ve Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Kırklareli Şubesi Başkanı Ercan Dinklerile Derneklerin Yönetim Kurulu Üyeleri KTSO Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık ve beraberindekileri samimi ve sıcak bir ortamda ağırladılar.

“Gündelik hayatta karşılaştıkları sorunlar sadece engellilerin değil, hepimizin sorunudur”
Engellilerin günlük hayatta karşılaştıkları sorunların herkesin sorunu olduğunu ve bunların çözümü için oda olarak yanlarında olduklarını ifade eden KTSO Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık; “Engelli insanları anlayabilmek ve sorunlarına dikkat çekebilmek açısından önemli bir gün. Engellilik doğuştan veya sonradan herhangi bir hastalık veya kaza sonucu bedensel, zihinsel, ruhsal, duygusal ve sosyal yetilerini çeşitli derecelerde kaybetmiş, normal yaşamın gereklerine uyamama durumudur. Engellilik sadece bu sorunu yaşayan kişiyi değil, ailesini ve yakın çevresini de ekonomik, sosyal ve psikolojik olarak etkileyen önemli bir sorundur.Gerek sosyal gerekse iş yaşamında kendilerine çok zor yer bulan ve yaşamın birçok alanında çeşitli "engeller" ile karşı karşıya kalan engelli vatandaşlarımızla birlikte yaşadığımızı unutmamamız gerekiyor. Çünkü gündelik hayatta karşılaştıkları sorunlar sadece engellilerin değil, hepimizin sorunudur” dedi.
“Toplumda aktif rol almalarını sağlayacak
çalışmalar yapmak görevlerimiz
arasındadır”
Herkesin birer engelli adayı olduğunu unutmaması gerektiğini belirten KTSO Meclis Başkanı İsmail Hakkı Özsan; “Engelli olmak kişinin tercihi değildir ve herkes engelli adayıdır. Engelli vatandaşlarımızın yaşamlarını kolaylaştıracak, toplumda aktif rol almalarını sağlayacak çalışmalar yapmak görevlerimiz arasındadır.Çeşitli engellerine rağmen hayat mücadelesinin içinde yer alan, ekonomik ve sosyal hayatın içerisinde olan engelli vatandaşlarımız bizim için güç kaynağıdır. Sahip olduğumuz değerler de kardeşliği, dayanışmayı, bir ve beraber olmayı salık vermektedir.Engellilerimizin yaşam becerilerini geliştirerek, kendi kendilerine yetebilmeleri, eğitim imkânlarından yararlanabilmeleri, istihdam edilebilmeleri, diğer bireylerle iyi ilişkiler içinde olabilmeleri toplumlar için çok önemlidir. Bu nedenle engellilerimizin toplumla bütünleşebilmeleri sağlanmalıdır” dedi.
“Özründen dolayı hiçbir imkân ve fırsatlardan yoksun kalmamasına özen gösterilmelidir”
Engellilerin insani koşullarda ve ayrımcılığa maruz kalmadıkları bir yaşama ulaşmalarını sağlamak için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini belirten KTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Serkan Keser; “ Engelli olduğu için hiç kimse toplumdan dışlanmamalı, aksine özründen dolayı hiçbir imkân ve fırsatlardan yoksun kalmamasına özen gösterilmelidir. Bu maksatla atılacak her adım, engelli vatandaşlarımızın öz güvenlerini güçlendirecek ve hayata daha sıkı bağlanarak toplumda üreten bir birey olmalarını sağlayacaktır.
Bu nedenle engellilerin insani koşullarda ve ayrımcılığa maruz kalmadıkları bir yaşama ulaşmalarını sağlamak için geliştirilmiş yasal düzenlemelerin ve yasal düzenlemelere uygun kurumsal yapıların en kısa zamanda oluşturulmasını, kamusal bir hizmet olarak yaşama geçirilmesi için bütün insanlarımızın birlikte mücadele etmesi gerekmektedir” dedi. (KTSO)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol