Engelleri sevgi ile aştılar

Dün Kırklareli Şehit Mutlu Can Kılıç Ortaokulu’nda Engelli bireylere Jandarma Haftası kapsamında Jandarma Komutanlığı tarafından hazırlanan gösteri sunuldu. Programda Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü Murat Aşım ve Jandarma Komutan Yardımcısı Ali Yıldız’da yer aldı.
Sempatiklikleri kadar da büyük hünerleri olan özel eğitimli köpeklerin yaptıkları heyecanla izlendi. İz sürme ve uyuşturucu madde tespitinde uzman olan İmaj ve Büyük, sevgi dolu eller ile şımartıldı. Bilgilendirmenin yanı sıra hayvan sevgisinin ön planda olduğu programda yürekleri sevgi dolu öğrencilerin yüzlerindeki gülümseme kareleri ise görülmeye değerdi.
Kırklareli’nde engelleri sevgi ile aşan yürekler, Jandarma Komutanlığı’nın düzenlediği program ile eğlenceli ve eğitici dakikalar yaşadı. Jandarma araçlarının hazır bulunduğu programda, özel eğitimli köpekler de yer aldı. Öğrencilerin en çok ilgi gösterdiği konu da tabi ki özel eğitimli köpekler ve görev araçları oldu. Programın ardından köpekleri seven öğrenciler, görev araçlarına binerek sirenleri açıp anons yapmayı da ihmal etmedi.
Küçük bir tatbikat tadında gerçekleştirilen programda, hırsızlık durumunda müdahale ve zanlının aranması, iz sürme ve uyuşturucu madde tespiti gibi bilgilendirici tatbikat ile hünerler sergilendi. Özel eğitimli köpeklerin büyük alkış aldığı program hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından son buldu.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol