Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Kırklareli'nde

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Trakya Batı Çeltik'te ve Silivri'de bulunan doğalgaz rezervlerinin açılış töreni ve Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin açılış töreni kapsamında Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesine geldi. Bakan Dönmez, Kırklareli ve Lüleburgaz’ın kendileri açısından büyük önem taşıdığını belirterek, Kırklareli’nin hem petrol, hem gaz, hem de kömür açısından zengin olduğunu ifade etti.

Enerji ve Tabi Kaynaklar Fatih Dönmez, bir takım ziyaretler, incelemeler ve açılışlar gerçekleştirmek adına Kırklareli’ne geldi. Ziyaretinde Bakan Dönmez’e; Vali Osman Bilgin, AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, İl Başkanı Alper Çiler ve pek çok teşkilat mensubu eşlik etti. Kırklareli ve Lüleburgaz'ın kendileri açısından farklı bir öneme sahip olduğunun altını çizen Bakan Fatih Dönmez, Kırklareli’nde önemli projelerinin de yer aldığını kaydetti. Kırklareli’nin yer altı kaynaklarının oldukça zengin olduğunu vurgulayan Bakan Dönmez hem petrol, hem gaz, hem de kömür açısından verimli kaynaklar bulunduğunu ifade etti.
“Çözüm arıyoruz”
Bakan Dönmez, Kırklareli ve Lüleburgaz'ın sorunlarıyla ilgilendiklerini belirterek, “Yörenin sorunlarını başta sayın milletvekilimiz olmak üzere il başkanımız ve belediye başkanlarımızla sık sık bakanlığımızla ilgili konularda iletiyorlar biz de onlara çözüm arıyoruz” dedi.
“2 yıl önce önemli bir çalışma
başlatmıştık”
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın 2 yıl önce yenilenebilir kaynakların bulunması yönünde ciddi çalışmalar başlattğından bahseden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, “Elektrik yatırımları açısından da baktığımızda bölgenin öne çıkan projelerinin bu bölgede yer aldığını görüyoruz. Sürekli gündemimizde olan illerimizden birisi. Bildiğiniz gibi milli enerji ve maden politikası kapsamında özellikle yerli ve yenilenebilir kaynakların azami ölçüde kullanılabilmesi için 2 yıl önce önemli bir çalışma başlatmıştık. Bu aramalarımız ve araştırmalarımız devam ediyor” şeklinde konuştu...

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol