Endonezya Airlangga Üniversitesi ile “Akademik İşbirliği” imzalandı

Endonezya Airlangga Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mohammad Nasih ve beraberindeki heyet Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür’ü  Rektörlük makamında ziyaret etti. Görüşmede iki üniversite arasında “Akademik İşbirliği” anlaşması imzalandı.

Endonezya Airlangga Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mohammad Nasih ve beraberindeki heyet Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür’ü ziyaret etti. Kırklareli Üniversitesi Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette “Akademik İşbirliği” anlaşması imzalandı. Endonezya’nın önde gelen yükseköğretim kurumlarından Airlangga Üniversitesi heyetinde Rektör Prof. Dr. Mohammad Nasih’in yanı sıra Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Djoko Santoso, Üniversite Genel Sekreteri Koko Srımulyo, Uluslararası İlişkiler Birimi Sorumlusu Prof. Dr. Ni Nyoman Tri Puspanıngsıh, Biyoloji Bölümünden Prof. Dr. Hery PurnobasukI ve Endonezya İstanbul Başkonsolosu Yardımcısı Iwan Mulyatno yer aldı. İmza töreninde Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Neziha Musaoğlu, Dış İlişkiler Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Neriman Hocaoğlu Bahadır ve Öğr. Gör. Mehmet Fatih Çömlekçi de hazır bulundu.
İmzalanan akademik işbirliği protokolü ile ilgili açıklamada bulunan Rektör Prof. Dr. Bülent Şengörür, Airlangga Üniversitesi ile yaptıkları protokolden duyduğu memnuniyeti ifade etti. Kırklareli Üniversitesi uluslararası statüde 68 Endonezyalı öğrencinin eğitim gördüğünü belirten Prof. Dr. Şengörür, “Endonezya’dan bir üniversite ile ilk defa akademik işbirliği anlaşması imzalıyoruz. Endonezya’dan bizzat gelip bizi ziyaret etmeniz, bizleri onurlandırdı. Ümit ederim ki bu ilişkimiz sonsuza dek sürsün” ifadelerini kullandı.
Protokolün içeriğiyle ilgili bilgiler paylaşan Şengörür; “Protokol ile akademisyen, personel ve öğrenci değişimi, ortak projeler yürütme, akademik yayınlar yapma, bilimsel kongre ve sempozyumlara ortak katılım gibi faaliyetler gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Tabi, akademik ilişkilerin yanında Türkiye ve Endonezya arasındaki kültürel ilişkilerin de gelişmesine katkı sunacağız. Protokolün her iki üniversite için hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.
Tören sonunda Rektör Şengörür ve Airlangga Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mohammad Nasih birbirlerine hediye takdiminde bulundular.
Airlangga Üniversitesi Rektörü Rektörü Prof. Dr. Mohammad Nasih ise; Kırklareli ve Kırklareli Üniversitesi’nde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek Airlangga Üniversitesi hakkında bilgiler verdi. Kırklareli Üniversitesi’nde Endonezyalı öğrencilerin eğitim görmesinden ötürü gurur duyduklarını söyleyen Prof. Dr. Nasıh, “İmzalayacağımız anlaşma ile bilime ve eğitime katkı sağlayacağımıza inanıyorum. İki üniversitenin birbirine katacağı çok şey olduğunu düşünüyor, Protokolün hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.
Akademik işbirliği protokolü imzalanmasının ardından Dış İlişkiler Koordinatörlüğü personeli Öğretim Görevlisi M. Fatih Çömlekçi, Endonezya Airlangga Üniversitesi heyetine, Kırklareli Üniversitesi’ni tanıtan bir sunum gerçekleştirdi. Ardından Kırklareli Üniversitesi Rektör Yardımcı Prof. Dr. Neziha Musaoğlu, heyete Mühendislik Fakültesi Laboratuarı’nı gezdirerek, Kırklareli Üniversitesi’nin gelişimi ile ilgili bilgiler verdi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol