Encümen Üyelerinin seçimi yapıldı

Kırklareli İl Genel Meclisi Nisan ayı toplantılarına 2 Nisan Pazartesi günü yaptığı birleşim ile başladı. Meclis üyelerinin tam katılım gösterdiği birleşimde 8 gündem maddesi görüşüldü. Encümen Üyelerinin seçiminin yapıldığı birinci birleşimde; Okay Şeran 15 oy, Gürcan Kırım 13 oy ve Sibel Çınar 12 oy alarak encümen üyeliğine seçildi. Oylar sayılırken çıkan karışıklık sonucu kısa süreli bir tartışma yaşandı.

İl Genel Meclisi Nisan ayı birleşimleri 2 Nisan Pazartesi Kırklareli İl Genel Meclisi Toplantı Salonu’nda yapıldı.
Safet Üresin’in Başkanlık ettiği meclis Mart ayı 5.birleşimine ait tutanak özetlerinin kabul edilmesinin ardından başladı.

2.gündem maddede; gerekli maddeler ve kanun gereğince İl Genel Meclisi’ne 3 adet Encümen Üyesinin seçim işlemi yapıldı. İl genel meclisinde bulunan her partinin aday çıkardığı seçimde CHP Grubu; Gürcan Kırım, Sibel Çınar ve Okay Şeran’ı aday gösterdi. AK Parti Grubu ise; Nihat Sağlam ve Serdar Dura’yı aday olarak belirledi. Tek aday belirleyen MHP Grubu ise; Ertuğrul Koç’u aday gösterdi.
Oy seçimi iki kez yapıldı
Kapalı oylama usulü ile yapılan seçimlerde her üye kendisine verilen zarfa encümen üyesi olmasını istediği 3 aday yazdı. İlk sayım sırasında karışıklık olduğu anlaşılınca sayım yeniden yapıldı. Yapılan seçim sonrası Okay Şeran 15 oy, Gürcan Kırım 13 oy ve Sibel Çınar 12 oy ile encümen üyesi oldu. Seçimlerde Nihat Sağlam 10 oy, Serdar Dura 9 oy, Ertuğrul Koç ise 11 oy aldı. Yapılan bir zarftan iki kağıt çıktığı iddiası sonucu kısa süreli bir tartışma çıkarken İl Özel İdare çalışanlarının uyarısı ile durumun yanlış anlaşıldığı ve herhangi bir sarftan 2 kağıt çıkmadığı belirtildi.
Nisan ayı ilk toplantısında ayrıca
İl Genel Meclisi üyelerinden oluşan komisyon üyeleri de seçildi
İmar ve Bayındırlık Komisyonu; Cavit Çağlayan, Şahin Arslan, Safet Üresin, Kenan Çiftçi, Ceyhun Alkan, Adnan Öz, Ertuğrul Koç.
Plan ve Bütçe Komisyonu; Bora Terzi, Okay Şeran, Yeşim Girgin, Sibel Çınar, Serdar Dura, Reşat Şükrü Saka, Mehmet Gülay Erkol.
Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu; Çetin Şinikoğlu, Gürkan Umut, Seyhan Delioğlu, Nihat Sağlam, İbrahim Akten.
Çevre ve Sağlık Komisyonu; Gürcan Kırım, Çetin Şinikoğlu, Gürkan Umut, Hazel Yolgiden, Mehmet Gider.
Gençlik ve Spor Komisyonu; Yeşim Girgin, Sibel Çınar, Okay Şeran, Reşat Şükrü Saka, Mehmet Gülay Erkol.
İç İşler Çeşitli İşler Komisyonu; Abdullah Mutluer, Çetin Şinikoğlu, Kenan Çiftçi, Hazel Yolgiden, İbrahim Akten.
Turizm Komisyonu; Çetin Şinikoğlu, Cavit Çağlayan, Safet Üresin, Serdar Dura, Mehmet Gülay Erkol.
Tarım ve Hayvancılık Komisyonu; Şahin Arslan, Gürcan Kırım, Safet Üresi, Reşat Şükrü Saka, Mehmet Gülay Erkol.
Altyapı Komisyonu; Kenan Çiftçi, Vedat Dal, Gürkan Umut, Nihat Sağlam, Ertuğrul Koç.
Avrupa Birliği ve Uluslararası İlişkiler Komisyonu; Çetin Şinikoğlu, Aptullah Mutluer, Kenan Çiftçi, Hazel Yolgiden, İbrahim Akten.
Özel İdare Projeleri İzleme Komisyonu; Vedat Dal, Cavit Çağlayan, Seyhan Delioğlu, Serdar Dura, Ertuğrul Koç, ancak Ertuğrul Koç adaylıktan çekildi yerine Sadık Aykanat seçildi.
Göletler ve Su Ürünleri Komisyonu; Seyhan Delioğlu, Vedat Dal, Cavit Çağlayan, Nihat Sağlam, Ertuğrul Koç, ancak Ertuğrul Koç adaylıktan çekildi yerine Sadık Aykanat seçildi.
Meclis ve Encümen Kararlarını İnceleme Komisyonu; Sibel Çınar, Yeşim Girgin, Okay Şeran, Nihat Sağlam, İbrahim Akten.
Aile, Çocuk ve Engelliler Komisyonu; Çetin Şinikoğlu, Seyhan Delioğlu, Safet Üresin, Hazel Yolgiden, Ertuğrul Koç, ancak Ertuğrul Koç adaylıktan çekildi yerine Sadık Aykanat seçildi.
Encümen üyelerinin ve komisyon üyelerinin seçilmesinin ardından meclis gündem maddelerinin devamını görüşerek toplantıya devam etti. Gündemin dördüncü maddesinde İl Özel İdaresi’nin 2017 yılı iş ve işlemlerine ilişkin Denetim Komisyonu tarafından hazırlanan rapor meclis bilgisine sunulacaktı, ancak bu madde bu hafta içerisinde görüşülmek üzere ertelendi.
14 kabul 7 ret
Geçtiğimiz aylarda da gündeme gelen Lüleburgaz’da bulunan bir arazinin camii yapılması için tahsisi görüşüldü. Konu hakkında CHP Grubu ret oyu verirken AK Parti ve MHP kabul yönünde oy kullandı. Madde, 7 kabule karşılık 14 ret ile reddedildi.
6. gündem maddesi ile Hundi Hatun ve Evladı Fatihan öğrenci yurtlarına gidişi sağlayan yolun bakım ve onarımı hakkında teklif görüşüldü. Konu Altyapı Hizmetleri Komisyonu’na havale edildi.
7. ve 8. maddelerde Demirköy İlçesi Avcılar Köyü ve Pınarhisar İlçesi Poyralı Köyü’ne ait yerleşik alanının tespit edilmesi teklifi görüşüldü. Maddelerde ki konular İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi. Birleşim bu maddeler ile sona ererken bir sonraki birleşim 3 Nisan Salı günü saat 09.45’te İl Genel Meclisi Toplantı Salonu’nda yapılacak

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol