En çok onlar sevindi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü geçtiğimiz haftadan itibaren Trakya için yoğun kar yağışı uyarısında bulunmuştu. 27 Ocak Çarşamba günü saat 04.00 sularında Balkanlardan gelen soğuk ve karlı hava Kırklareli merkezde de etkili oldu. 

Kar yağışı nedeniyle, kent merkezi kısa sürede beyaza büründü. Sabahın erken saatlerine kadar etkili olan kar yağışı, daha sonra hafif derecede etkili oldu. Ağaçlarda, araç üzerlerinde, boş arazilerde biriken kara uyanan çocuklarsa, bu duruma en çok sevinenler oldu. Her ne kadar sadece 2 saat yağsa da, soluğu sokaklarda alan çocuklar, kar topu oynamaya, kardan adam yapmaya başladılar. Uzun zamandır kar özlemi ile yanıp tutuşan çocukların bazıları ise kardan adamlarını yapı evlerine götürdüler, balkonlarına koydular.
Kırklareli çevrelerinde
etkili oldu
Bulgaristan'a ulaşımın sağlandığı Dereköy Sınır Kapısı'nda kar kalınlığı 3, Demirköy ve Kofçaz ilçelerinde ise 5 santimetre olarak ölçüldü. Kar yağışı, Demirköy ilçesinin Mahya Tepe ve Jandarma Kule mevkileri ile Kofçaz ilçesinin yüksek kesimlerde etkisini gösterdi.
İl Özel İdaresi ile Karayolları ekipleri kar yağışının olduğu bölgelerde çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.
Önümüzdeki günlerde sıcaklıkların artması, yine yağmurun etkili olması bekleniyor. (F. Kurtbayram)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol