En büyük engel sevgisizliktir

Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kırklareli Engelliler Umut Spor Kulübü ve Derneği işbirliğinde okul öncesinde engelli farkındalığını arttırmak amacıyla Zübeyde Hanım Anaokulu’nda dün “ Sanat Engel tanımıyor, Sihirli Ellerin Ritmi Okul öncesi şarkılar Konseri” etkinliği düzenledi. Etkinliğe İl Milli Eğitim Müdür V. Cahit Akın, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Karaman, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Emrah Yüksel Babuşçu, İl Kültür ve Turizm İl Müdürü Nemci Asan, kurum çalışanları ve öğrenciler katıldı.

Etkinlik Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
Etkinlikte açılış konuşmasını gerçekleştiren İl Milli Eğitim Müdür V. Cahit Akın, “ İlimizde son 10 yıl içerisinde engelliler ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı olarak önemli yatırımlar yapıldı. Bugün okulumuzda çok önemli imkanlar var. Önümüzdeki yıl engelli kardeşlerimiz için anasınıfına varacak düzeyde eğitim kurumları açma çalışmalarına bugünden itibaren başladık. Biz engelli olan kardeşlerimize engel olmama kararındayız. Onları toplumdan soyutlayanların tamamen karşılarındayız. Ben de bir engelli yakınıyım. Ben sayın velilerden şunu istiyorum. Engelli kardeşlerimizi lütfen toplumdan dışlamayın. Onları eve kilitlemeyin. Onlar birer birey. Onların birçok hakları var. Çok güzel bir söz var. Engelli çocuğu olan annenin Allah’tan tek bir dileği vardır. Ben çocuğumdan önce ölmeyeyim. Devletimiz bu kardeşlerimizin her zaman arkasında. Bu çocuklarımız hiçbir zaman sahipsiz kalmayacaklar. Biz devlet ve millet olarak bu çocukların yanındayız, arkasındayız. En büyük engel sevgisizliktir. Sevgi ve sabır her şeyin ilacıdır. Bu etkinliği hazırladığı için Umut Spor Kulübümüz’ü, minicik kardeşlerimizin huzurunda tebrik ediyorum. Katılan herkese teşekkürlerimi sunuyorum.” ifadelerini kullandı.
İl Milli Eğitim Müdür V. Cahit Akın’ın konuşmasının ardından Elif Türker tarafından katılımcılara masal anlatıldı. Masal sonrasında Zübeyde Hanım Ortaokulu’nda Drama Öğretmeni olan Aslıhan Kaya’nın, Uğurböcekleri Sınıfı ile hazırlamış olduğu İşaret Dili gösterisi yapıldı. Program çocuk şarkıları ve türkü dinletilerinin ardından toplu fotoğraf çekilmesi ile sona erdi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol