“Emperyalizmin doymak bilmez sömürü hırsı, yeni savaşların kapısını aralamaktadır”

CHP Kırklareli Milletvekili TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Vecdi Gündoğdu “1 Eylül Dünya Barış Günü” dolayısıyla bir açıklama yaptı. Gündoğdu açıklamasında, yaşanan savaşlardan insanlığın bir türlü ders alamadığını belirterek, emperyalizmin doymak bilmez sömürü hırsının, yeni savaşların ve terör saldırılarının kapısını aralamakta olduğunu söyledi.

CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, yaptığı açıklamada, yaşanan onca savaştan ve etkilerinden ders alınması gerekirken alınamadığını, oysaki insanlığın hayalinin Atatürk’ün; “Yurtta barış dünya da barış” ilkesinin yaşama geçmesi olduğunu ifade etti. 1 Eylül tarihinin yaşanan savaş ve olumsuzlara karşı bir haykırış olması gerektiğine işaret eden Gündoğdu açıklamasında şu görüşlere yer verdi;
“Bugün, 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde; birinci ve ikinci dünya savaşlarının iki kezdünya ölçeğinde yıkım, ölüm ve gözyaşı getirmesinden, yıllarca, aylarca süren iç karışıklıklardan ve terör saldırılarından, milyonlarca insanın ülkelerini terk etmek zorunda bırakılmasından ders alınması gerekirken ne acıdır ki yeterli dersler çıkarılmamaktadır.
Dünya üzerindeki egemen emperyalist devletler insanlığa yeni yıkımlar, yeni acılar yaşatmak pahasına savaş, terör ve iç karışıklıkların kışkırtıcılığını yapmaktadırlar.
Emperyalizmin doymak bilmez sömürü hırsı, yeni savaşların, terör saldırılarının kapısını aralamaktadır.Oysaki insanlığın, hepimizin hayali, hedefi, büyük önderimiMustafa Kemal Atatürk’ün “ Yurtta Barış Dünyada Barış “ ilkesinin yaşama geçmesi, insanlığın hiçbir ayrım göz etmeksizin dünyanın neresinde olursa olsun kardeşlik içerisinde yaşamasıdır.
1 Eylül insanlığın her ne pahasına olursa olsun barışı, sevgiyi, kardeşliği hâkim kılma mücadelesi olmalıdır.1 Eylül, ülkemizde ve dünyanın her köşesinde haksız yere ölen ve öldürülen insanlarımızın hesabının sorulduğu gün olmalıdır.
1 Eylül, bütün dünyada ekilen nefret tohumlarına, halklar arasında yaratılan düşmanlığa karşı barış dostluk ve kardeşlik içinde yaşama taleplerinin haykırıldığı gün olmalıdır.
Unutulmamalıdır ki;
Gerçek medeniyet ve gelişmişlik; insani değerlerin ne kadar yüceltildiği ve ne kadar çok insanın barış ve özgürlük içerisinde yaşatıldığıdır.
Bu duygularla;Yaşam hakkının en yüce değer olarak kabul edildiği, barışın, sevginin ve kardeşliğin egemen olduğu bir dünya dileğiyle 1 Eylül Dünya Barış Günü‘nü kutluyorum.”

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol