Emniyet vatandaşları güvenli internet konusunda uyardı

Kırklareli Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, vatandaşları sanal suçlar ve güvenli internet kullanımı konusunda uyardı. İl Emniyet Müdürlüğü tarafından internette yayınlanan bilgilerin güvenliği, yapılan paylaşımların riskleri ve teknik öneriler konularında yazılı bir basın açıklaması yapıldı.

Yapılan açıklamada internette dolaşan her bilgiye güvenilmemesi gerektiği, bu bilgilerin hemen doğru kabul edilmemesi gerektiği, bilgilerin en az üç ayrı kaynaktan karşılaştırılması gerektiği, bilginin doğruluğu için kaynağına bakılması gerektiği vurgulandı. Ayrıca paylaşılan her bilginin silinmeden kalabileceği, paylaşımların kolaylıkla gönderilebildiği faka geri alınamadığı, gönderilerin masum görünse de sonradan hayatı hatta günlük hayatı ve arkadaş ilişkilerini etkileyebileceği, sosyal paylaşım sitelerinde kişilerin arkadaşlarına göstermek için yüklediği çok özel fotoğrafları başka insanların kullanarak başka insanları kandırabileceği ve bu fotoğrafları yetişkin sitelerde paylaşarak kişileri kötüleyebileceği belirtildi. Sanal ortamda TC kimlik numarası, doğum tarihi ve yeri, açık adres bilgileri, banka ve kredi kartı bilgileri, özel fotoğraflar ve videolar, telefon numarası ve okul bilgilerinin kesinlikle paylaşılmaması gerektiğine değinildi.
Açıklamanın teknik önerileri konusunda ise şunlara yer verildi: Bilgisayarınızda mutlaka güncel bir anti virüs programı bulunmalı, web kamerası kullanıyorsanız sürekli açık bırakmayın, kullanılmadığı takdirde bilgisayara bağlantısı olmasın, kullanıldığı esnada mahrem alanınızı görüntüleyecek şekilde kullanmayın, internet cafe gibi çoklu kullanımın bulunduğu alanlarda tarayıcının şifrenizi kaydetmesine izin vermeyin, şifrelerinizin grup olarak değil de bireysel kullanımına dikkat edin, şifreniz; doğum tarihiniz, telefon numaranız, tuttuğunuz takımın kuruluş tarihi, okul mezuniyet yılınız olmamalı, şifreniz rakam harf ve özel karakterlerden     oluşmalı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol