Emniyet kemerinin önemi uygulamalı olarak gösterildi

Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğü, emniyet kemeri kullanımının can güvenliği açısından ehemmiyetini vurgulamak, toplumsal algı oluşturarak vatandaşları bilgilendirmek amacıyla dün Özgürlük ve Demokrasi Meydanı’nda Emniyet Kemeri Simülatörü’nü halkın kullanımına açtı. Emniyet Kemeri Simülasyon aracını deneyen Kırklareli Valisi Osman Bilgin, vatandaşları emniyet kemeri takmaları konusunda bir kez daha uyardı.Emniyet Kemeri Simülasyon aracını deneyen vatandaşlar, aracın içinde 360 derece dönerek emniyet kemerinin işlevinin ne denli önemli olduğunu uygulamalı olarak gördü. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün vatandaşları bilinçlendirme yönündeki çalışmalarını tüm hızıyla sürdürdüğünü belirten Vali Osman Bilgin, “ Hız sınırlaması, yaya geçitlerinde yaya geçişi üstünlüğünün sağlanması ve özellikle alkollü araç kullanımı başta olmak üzere trafik ile ilgili olması gerekenler kapsamında son dönemde emniyet ve jandarma teşkilatımızın tamamı çok önemli çalışmalar yürütüyorlar. 

Can ve mal kayıplarının azalması ülkemiz açısından çok önemli. Ülkemizde yol altyapısı olarak çok önemli çalışmalar yapıldı. Son 2 yıla kadar can kayıpları noktasında önemli sıkıntılar yaşıyorduk. Ancak son dönemde bu sayılarda ciddi anlamda azalmalar söz konusu. Biz Emniyet Genel Müdürlüğümüzün kemer uygulaması ile ilgili bir test aracındayız. Emniyet Genel Müdürlüğümüz tarafından ülkemizin tüm illerinde vatandaşlarımızı bilinçlendirme yönünde önemli çalışmalar yapılıyor. Bu çalışmalarda görev alan tüm arkadaşlarımız tebrik ediyoruz. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, İçişleri Bakanımıza ve tüm görevli arkadaşlarımıza şükranlarımızı ve teşekkürlerimizi iletiyoruz. “ ifadelerini kullandı.
Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen eğitimler, bugün İl Merkezi eski Gar Binası önünde, perşembe günü İl Merkezi Kurtuluş Caddesi İl Özel İdaresi Yerleşkesi’nde, cuma günü ise Vize Tören Alanı’nda verilecek. Belirlenen noktalarda katılım sağlayan vatandaşlara, okul öğrencilerine, kamu kurum ve kuruluş araç sürücülerine, halk otobüsü, ticari taksi, okul servis aracı sürücülerine ve rehber personeline uygulamalı bilgilendirme faaliyetinde bulunulacak.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol