Emek Platformu’ndan CHP’ye dayanışma ziyareti

Geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik olarak yapılan terör saldırısı sonrasında Kırklareli Emek ve Demokrasi Platformu CHP’ye destek ve dayanışma ziyaretinde bulundu
Saat 17.30’da Eğitim-Sen şubesi önünde toplanan yaklaşık 20 kişilik bir heyet 18.00’da şube önünden ayrılarak CHP İl ve İlçe Başkanlığına geçti.

Emek Platformundan gelen heyeti CHP İl Başkanı Ünal Başkur ve CHP Merkez İlçe Başkanı Gülcan Gültekin ile birlikte diğer partililer karşıladı. Heyet, yanlarında getirdikleri çiçeği CHP’lilere takdim ettikten sonra toplantı masasına geçildi. Ünal Başkur bu girişimin amacının Türkiye’de ki işleri daha da içinden çıkılmaz bir hale getirmek olduğunu belirterek “Bu girişime her ne kadar başarısız bir girişim desekte, bir şehidimiz var. Biz bu şehidimizi insanlık adına, demokrasi adına ve Türkiye adına feda edilmiş bir can olarak görüyoruz. Türkiye’nin acil barışa ihtiyacı var, ancak ne yazık ki iktidar partisi yeni bir savaş cephesi açmıştır.” dedi. Başkur ayrıca gelen bütün Sivil Toplum Örgütlerine teşekkür ettiğini belirtti. Ardından Emek Platformu adına konuşan Ramazan Özenç, Ünal Başkur’a katıldığını belirterek “Bu saldırının amacı kesinlikle Türkiye’yi daha da kaotik bir ortama sokmaktır. Bu saldırı ve bu tür saldırıyı esefle kınıyoruz. Sadece o anda saldırıda bulunanlar değil, buna ortam hazırlayanlar da hesap vermeli. Ayrıca şiddet nereden gelirse gelsin Kırklareli Emek ve Demokrasi Platformu olarak her türlü şiddete karşı olduğumuzu da belirtmek istiyorum” sözlerini kullandı.
1 Eylül’de CHP ve Emek Platformu “Barış” diyecek
1 Eylül Dünya Barış Günü’nde Cumhuriyet Halk Partisi ve Kırklareli Emek ve Demokrasi Platformu ortak bir etkinlik düzenleyecek. Etkinliğin Yapılacağı güne kadar Cumhuriyet Halk Partililer ve Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri bildiri dağıtımı yapacaklar. 1 Eylül Perşembe günü saat 18.00’da Özgürlük Parkında düzenlenecek etkinlikte, Ortadoğu, ülke içindeki çatışmalar, Dünya barışı gibi konulara değinilecek.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol