Elveda Kırklareli

3458 Öğrenci ve aileleri ile Kırklareli'nin Atatürk Stadyum’unu dolduran Türkiye'nin geleceği uğraşında olan kalabalık, tarihi bir Perşembeyi Kırklareli halkına yaşattı.
Kırklareli Üniversitesi 2016 - 2017 Akademik Mezuniyet Töreni, 25 Mayıs 2017 Perşembe günü saat 16.00'da Atatürk Stadyum’unda yapıldı. 

Kırklareli Atatürk Stadyum’unda gerçekleşen mezuniyet törenine, Kırklareli Valisi Esengül Civelek, Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Bülent Şengörür, Kırklareli Belediye Başkanı, 55.Mekanize Piyade Tugay Komutanı Piyade Albay Mustafa Barut, Kırklareli Emniyet Müdürü Erkin Adalar, Fakülte Dekan, yüksekokul müdür ve müdür yardımcıları, öğretim görevlileri, öğrenci veli ve aileleri ile mezun olan öğrenciler katıldı.
Sırasıyla Fen Edebiyat Fakültesi, İktisadi İdari Bilimler Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Turizm Fakültesi, Sağlık Yüksekokulu, Babaeski Meslek Yüksekokulu, Lüleburgaz Meslek Yüksekokulu, Pınarhisar Meslek Yüksekokulu, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Vize Meslek Yüksekokul’dan mezun olan 3458 öğrenci ellerinde diplomaları ile Atatürk Stadyum’una tören yürüyüşü ile girerek kendilerini izlemeye gelen aileleri, arkadaşlarını ve protokolü selamladılar.
Kırklareli'nin Atatürk Stadyum’unda Keplerini atan Öğrenciler arasında bölüm birincilerine ödüllerini Kırklareli'nin önemli isimleri verdi.
Bu önemli günde tüm öğrencilerin ortak düşünceleri, “Sevincin ve hüznün birlikte yaşandığı bu güzel günde, mezun öğrenciler adına konuşuyor olmaktan onur duyduğumu belirtmek isterim. Kırklareli Üniversitesi serüvenimizi; düşüncelerimizin olgunlaşmaya başladığı, sorularımızın cevaplarını bulduğu ve geleceğe şekil verecek bir birey olarak tamamlıyoruz.
Bugün, yalnızca mezuniyetimizi kutlamıyoruz. Bize emek veren, bizi sorumluluk sahibi bir birey, iyi bir vatandaş olarak yetiştiren değerli hocalarımızın başarısını ve her türlü fedakârlığa katlanarak bizi okutan, bize inanan, bize güvenen, bugünün gerçek mimarları olan ailelerimizin başarısını kutluyoruz.Nice anılar ve güzel duygular eşliğinde,, gururlu ve bir o kadar da hüzünlü bir şekilde üniversitemize veda ediyoruz. Geçen sene devraldığımız eğitim meşalesini, bizden sonra gelecek arkadaşlarımıza devrediyoruz. muz omuza gülüp ağladığımız, tek yürek olduğumuz arkadaşlarımız, artık gitme vakti. Evet, mezun oluyoruz. Üniversite hayatımız "Çok Güzeldi" desem az, "Çok Yorucuydu" desem hafif, "Nasıl Başlamıştık" desem eski, "Nasıl Biter" desem duygusal olacak. Hayatımızın bir sayfasını güzel anılarla kapatırken, diğer sayfasını yeni beklentiler ve umutlarla açıyoruz” dediler. Programın devamında kürsüye konuşmasını yapmak için gelen Kırklareli Üniversitesi Rektörü Bülent Şengörür, “Kurulduğu 2007 yılından itibaren gelişimini hızla sürdüren üniversitemiz, bu yıl nitelikli insan gücüne 3458 mezununu katmanın haklı gururunu yaşamaktadır.
Üniversitemizin gelişim sürecinde bize daima yol gösteren ve desteklerini esirgemeyen Sayın Valimize, Kurucu Rektörümüze, tüm kurum ve kuruluşlar ile üniversitemiz mensuplarına ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Mezun olan öğrencilerimizin sosyal, siyasi ve iktisadi alanlarda önemli görevler üstleneceğine; yalnızca üniversitede kazandıkları meziyetlerle yetinmeyip, öğrenmenin hayat boyu süren bir olgu olduğu gerçeğini göz önünde bulunduracağına; hayatları boyunca yeniliklere ve öğrenmeye açık olacaklarına; yeni bilgi ve becerilerle donanacaklarına inanıyorum” dedi. Daha sonra konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Kırklareli Valisi Esengül Civelek, “Üniversitemizin mezuniyet töreninde bulunmaktan ve sevgili gençlerimizin mezuniyet sevincini, mutluluğunu ve heyecanını paylaşmaktan büyük memnuniyet duyuyor en kalbi duygularımla mezun olan gençlerimizi kutluyorum. Sevgili gençler ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesine taşıyacak olan sizlersiniz. Sizlerin inancımız, güvenimiz ve başaracağınıza inancımız tamdır. Değerli hocalarınız sizleri bilgi paylaştılar gerek rehberlik yaptılar. Çok değerli aileleriniz ise dünyaya geldiğiniz andan itibaren sizlerin daha sağlıklı, daha mutlu, daha kaliteli yaşam sürebilmeniz için ve hayallerinizi gerçekleştirmek için her türlü maddi, manevi özveri ve fedakârlıkta bulundular.
Sizleri geleceğe hazırlayan başta Sayın Rektörüm olmak üzere değerli hocalarımız ve sizin dönemizin rektörü, Kurucu Rektörümüz Mustafa Aytaç bey efendiye ve sizleri yetiştiren ailelerinize teşekkür ediyor kutluyorum” diyerek konuşmasını tamamladı. Konuşma ve ödüllerin ardından tüm mezun olan öğrenciler hep bir ağızdan yemin ederek keplerini havaya attılar. Bu güzel atmosferin sonunda öğrenciler şarkılarla eğlenerek Kırklareli’ne veda etti.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol