“Elmacık, ulusal ve uluslar arası bir cazibe merkezi olmaya aday”

Bölge turizminin geliştirilmesi doğrultusunda, Kırklareli’ndeki yamaç paraşütü alanlarının tanıtımı ve yamaç paraşütü sporunun yaygınlaştırılması amacıyla 24-25 Eylül 2016 tarihlerinde, Kırklareli’nin Kofçaz ilçesine bağlı Elmacık köyünün dört farklı tepesinde “Yamaç Paraşütü Etkinliği” gerçekleştirildi. Lüleburgaz Kültür Sanat ve Spor Kulübü’ne (LÜKSAD) bağlı 25 pilotun uçuş gerçekleştirdiği etkinlikte gazetemiz muhabirlerine konuşan LÜKSAD Yamaç Paraşütü Eğitmeni Mete Gökçadır, Elmacık’taki dört tepenin her yönden rüzgâra açık olması itibariyle dünyada ender rastlanan bir yer olduğunu ifade ederek, bölgenin bu anlamda ulusal ve uluslar arası bir cazibe merkezi olma potansiyeline sahip olduğunu vurguladı

24-25 Eylül 2016 tarihlerinde, Kırklareli’nin Kofçaz ilçesine bağlı Elmacık köyünün 4 farklı tepesinde “Yamaç Paraşütü Etkinliği” düzenlendi. Hamasi, Kocabayır ve Küçükbaba tepelerinde, Kırklareli Valiliği’nce oluşturulan yamaç paraşütü alanlarının açılışı, geçtiğimiz Pazar günü Kırklareli Valisi Esengül Civelek tarafından yapıldı. Etkinliğe; Vali’nin yanı sıra, AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, Kırklareli İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ziya Eser ve TEMA Vakfı Kırklareli İl Temsilcisi Ali Korur ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Minsolmaz da yamaç paraşütü yaptı
Bölge turizminin geliştirilmesi doğrultusunda, Kırklareli’ndeki yamaç paraşütü alanlarının tanıtımı ve yamaç paraşütü sporunun yaygınlaştırılması amacıyla gerçekleştirilen etkinlikte AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz da uçuş gerçekleştirdi. Yamaç paraşütüne destek vermek amacıyla etkinliğin ikinci gününde Kocabayır’dan, Yamaç Paraşütü Milli Takım Kaptanı ve Türkiye Şampiyonu Semih Sayar ile birlikte yamaç paraşütü ile uçan Minsolmaz, örnek davranışı ile alandaki vatandaşların büyük takdirini topladı.
Tandem uçuşlarla vatandaşlar uçma şansı buldu
Geçtiğimiz hafta sonu iki gün boyu süren etkinlikte, Lüleburgaz Kültür Sanat ve Spor Kulübü’ne (LÜKSAD) bağlı 25 pilot, ortalama 250 m yükseklikteki Hamasi ve Kocabayır tepelerinden yamaç paraşütü ile uçtu. Cumartesi gecesi alanda kamp kuran pilotlar, iki gün boyunca 60’ın üzerinde uçuş gerçekleştirdi. Rüzgârın uygun olduğu zamanlarda tandem uçuşların da yapıldığı (iki kişilik yamaç paraşütünde, pilot ve yolcuyla yapılan uçuş) etkinlikte macera sever vatandaşlar uçuş yapmanın zevkini yaşadı.
“Burayı güzel bir doğa sporları merkezi haline getireceğiz”
60’ın üzerinde uçuşun gerçekleştiği etkinlikte, LÜKSAD’a bağlı Yamaç Paraşütü Eğitmeni Mete Gökçadır, yamaç paraşütü yapan pilot ve vatandaşlara rehberlik etti. Etkinliğin sorunsuz yürütülmesinde büyük emeği olan Mete Gökçadır, gazetemiz muhabirlerine özel verdiği röportajda, Kofçaz’ın Elmacık köyünde bulunan 4 farklı tepenin, dünyada az rastlanan özelliklerinden ve yapılan uçuşlardan bahsetti. Gökçadır, Kofçaz’ın Trakya’nın nadide parçalarından biri olduğunu ifade ederek, söz konusu alan ve yapılan etkinlikler hakkında şu bilgileri verdi: “Burası Kofçaz. Trakya’nın nadide parçalarından birindeyiz. Burayı 8 aydır “Yamaç Paraşütü” sporuna açmaya çalışıyoruz. Sayın Valimiz Esengül Civelek hanımın yardımları ile bugün (Pazar günü) bir açılış töreni ve festival düzenledik. Şu anda 25 pilotumuzun katılımı var.
Burasının, ulusal ve uluslar arası bir cazibe merkezi haline geleceğini umuyoruz ki yapılan uçuşlar onu gösteriyor. Bunun yanında tabi Elmacık Köyü çok güzel bir köy. Bütün halk bize yardımcı oluyor. Çok ilgi var. Kırklareli’nden olsun, Kofçaz’dan olsun. Çok güzel bir kamp alanımız var aşağıda. Kamp alanımızda birçok aktiviteler yapıyoruz. Dün gece (Cumartesi) bir rock konserimiz vardı. Bunun yanında farklı güzel kamplarımız da oluyor. Burayı güzel bir doğa sporları merkezi haline getireceğiz.
“Çok büyük bir cazibe örneği”
Şu anda burada dört tepemiz var. Tabii bu da çok büyük bir cazibe örneği. Bu demektir ki buradaki her türlü rüzgâra karşı uçulabilecek. Bu da dünyada çok az rastlanılan bir olay. Birçok tepenin tek yönü vardır oradan uçar gidersiniz ama Elmacık, Kofçaz bölgelerindeki bu tepelerimiz dört yöne de; doğuya da, batıya da, kuzeye de, güneye de ve ara derecelere de uçabilme imkanı sağlıyor.
İki gün içinde 25 pilotun katılımı var. 25 pilot da uçtu. Vatandaşlardan da tandem uçuşlarımız vardı. Hala devam ediyor şu anda; vatandaşları da uçurduk. Yaklaşık 5-10 dakika sürüyor ama daha da fazla sürebilir.
Biraz daha hava kuvvetli olsa daha fazla eserse daha da uzun sürecek uçuşlar yani istediğimiz kadar uçabileceğiz.”
Yamaç paraşütü uçuşları her hafta sonu yapılacak
Yamaç Paraşütü Etkinliği, 25 Eylül Pazar günü, saat 16.00’ya kadar sürdü.
Yetkililerden alınan bilgiye göre, resmi açılışı yapılan Elmacık’taki yamaç paraşütü alanlarında, hava şartları müsait olduğu sürede her hafta sonu yamaç paraşütü uçuşları yapılacak. Etkinliklere katılmak isteyen vatandaşlar, hafta sonları pilotlar eşliğinde tandem uçuşlar yapabilecek.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol