Eller Kitaplarla Buluşsun

Kırklareli Valiliği tarafından hayata geçirilen “Kırklareli Okuyor” projesi kapsamında vatandaşların dışarıda zaman geçirerek salgın riskini arttırmamaları adına kentin birçok yerinde vatandaşların evlerinde kitap okuması için ücretsiz mini kütüphaneler oluşturuldu. Kırklareli Valisi Osman Bilgin de makam odasında kurum müdürleri ile bir süre kitap okuyarak projenin startını verirken, 18 Mart-30 Nisan arasında en çok kitap okuyan 25 vatandaşa tam altın, 100 vatandaşa yarım altın, 100 vatandaşa da çeyrek altın ile ödüllendirilecek.

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde ve ilimizde de yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) yayılmasının engellenmesi amacıyla en üst seviyede önlem ve tedbirler alındı.

Son genelge ile kahvehanelerin, kırahathanelerin, eğlence mekânlarının, çay bahçelerinin gibi bir çok yerin önlem amacıyla belli bir süre kapatılmasının ardından vatandaşların tokalaşması, yakın temasta bulunmamaları konusunda art arda uyarılar yapıldı. Toplu alanlardan uzak olmayı ve alınan önlemleri uygulayan Kırklarelililer yaşamlarını evlerinde sürdürmeye başladı.
Bu bağlamda Kırklareli Valiliği tarafından “Kırklareli Okuyor” projesi kapsamında vatandaşların bu süreç zarfında tokalaşmak için ellerin ellerle değil kitapla buluşması için evlerinde kitap okumaya davet edildi.
“Eller Kitapla Buluşsun” hashtagi (#) ile projeyi duyuran Kırklareli Valiliği kentin bir çok yerinde vatandaşların evlerinde kitap okuması için ücretsiz mini kütüphaneler oluşturdu. Kitaplıklardan tercihlerine göre kitap alan vatandaşların ilk günden projeye yoğun ilgi gösterdiği gözlendi.
Kırklareli Valisi Osman Bilgin de makam odasında kurum müdürleri ile bir süre kitap okuyarak, projenin startını verdi.
Vali Bilgin, yaptığı açıklamada koronavirüsün yayılmasını önlemek, vatandaşları salgından koruyabilmek için yeni tedbirler almaya devam ettiklerini, vatandaşların mecbur kalmadıkça evlerinden çıkmamaları gerektiğini belirterek; "18 Mart-30 Nisan arasında en çok kitap okuyan 25 vatandaşımız tam altın, 100 vatandaşımız yarım altın, 100 vatandaşımız da çeyrek altın ile ödüllendirilecek. Ellerin ellerle değil, kitapla buluşması için hepinizi okumaya davet ediyorum. Okumak altın değerindedir. Okumak insana hem bilgi kazandırır, hem de virüse karşı insanı güçlendirir. Çünkü ellerimizi ellerle değil kitapla buluşturacağız” dedi. (Kırklareli Valiliği)

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. zorla güzellik olmuyor 29 Mart 2020 Pazar 16:01:05

    Eller kitaplarla buluşmuş da kafalar okumakdan çok uzaktalar...