“El ele verelim, Kırklareli için bu projeyi hayata geçirelim”

Kırklareli’nde Ulusal ve Yerel Medya Mensupları Eğitim ve Dinlenme  Tesisleri projesinde adımlar bir bir atılıyor. Önadım Medya Grubu sahibi, Öznur Yapı A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı, Girişimci Öznur Tüzün, Ulusal Medyayı temsil eden isimlerin ve Federasyon yetkililerinin desteği ile oluşturulacak olan Medya Mensupları Eğitim ve Dinlenme Tesislerinin detaylarını dün İl Genel Meclis üyeleri ile paylaştı

Öznur Yapı A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı, Girişimci Öznur Tüzün tarafından geliştirilen, Ulusal Medyayı temsil eden isimlerin ve Federasyon yetkililerinin desteği ile oluşturulacak olan Medya Mensupları Eğitim ve Dinlenme Tesislerinde, plan çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.
Bu ay Kırklareli İl Genel Meclisi “İl Genel Meclisinin 08/07/2020 tarih ve 152 sayılı kararına istinaden Kırklareli İli Merkez İlçesi, Demircihalil Köyü, 151 ada, 8 parsel numaralı taşınmaz üzerinde “Ulusal ve Yerel Medya Dinlenme Tesisleri” projesi kapsamında 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı yapılması hakkında "İmar ve Bayındırlık Komisyonu" tarafından hazırlanan raporu görüşecek.
Bu rapor görüşülmeden önce projenin tüm detaylarını dün İl Genel Meclis üyeleri ile paylaştı. Toplantıya Tüzün’ün yanı sıra Mühendis Mümtaz Akın, Harita Mühendisi Ömer Faruk Akkol da iştirak etti. Tüzün açıklamalarında şunları kaydetti;
“Şehrimizi, şehrimizin insanlarını ve gençlerimizi ilgilendiren bir proje yaptık. Projemiz 95 bin metrekare tapulu alan üzerinde 380 dönümlük bir orman alanının ortasında yer alıyor. Bu projenin lansman olarak sahipleri; ulusal ve yerel medya basın mensupları, çalışanları. Yani kameramanından, montajcısından, ışıkçısından, program yapımcısından, program sunucusuna kadar, ulusalı ve yereli şehrimize toplayacak. En azından 365 günün 1 haftasını şehrimizde geçirtecek olan bir proje.
Projemiz milletlerarası yolun kenarına cepheli bulunuyor. Projemizin 1. etabı söz konusu yola cepheli olarak kurulmasını planladığımız yerel ürün pazarı. Özellikle Balkan köylerimizdeki kadınlarımızın evlerinde, bahçelerinde, tarlalarında ürettiklerini daha iyi imkanlarla alıcıya ulaştırmalarını sağlamak birincil amacımızdır.
Ayrıca projemiz içerisinde 550 yatak kapasiteli bir dağ oteli yer alıyor. Otelimizin önünde bir hizmet alanımız olacak. Bu hizmet alanımızda kapalı ve açık salonlarımız olacak. Projemizin içerisinde ayrıca ata sporlarımızı kurgulayacağımız bir spor faaliyetleri alanımız var. Amacımız; yapacağımız sınır ötesi işbirliği ve Avrupa Birliği projeleriyle bir kültür alışverişi yapmak istiyoruz. Bizler böyle bir tesisi bölgemizde büyük bir eksik olarak görüyoruz. AB projeleri çerçevesinde dışarıdan gelen misafirleri konaklatacak, yedirecek, içerecek bir tesis maalesef Trakya’da yok. Projemiz içerisinde apart otel de yer almakta. Bundaki amacımız ise dışarıdan gelen profesyonel misafirlerimizi aynı zamanda barındırmak.
Bu sayılan tesislerin hepsi yapılacak. Ayrıca tesislerimizin belli başlıcaları Mimarlar Odası tarafından Uluslar arası yarışmaya açılacak. Yine Karavan kamping uygulaması ile milletlerarası yol haritalarına işleyerek, yolumuzu, kapımızı, Tüm Avrupa’nın, tüm dünyanın bilinirliğine sunmak. Bu uygulama ile bisiklet, motosiklet, ATV, karavan ile gelenleri ağırlamak amacını taşıyoruz.
Hep birlikte el ele verip inşallah bu projeyi ilimize kazandıracağımıza inanıyorum.”

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol