Ekonomiye Değer Katanlar Ödül Töreni gerçekleşti

Kırklareli’nin yarınlara daha güçlü adım atmasında önemli işlerin altına imza atan isimler Ekonomiye Değer Katanlar Ödül
Töreni’nde bir araya geldi. Kırkklareli Odalar ve Borsalar Bölge Toplantısı Ekonomiye Değer Katanlar Ödül Töreni Kırklareli İl Özel İdaresi Cazibe Merkezi’nde düzenlendi. Programda konuşan Kırklareli Ticaret Borsası Başkanı Turhan Altıntel, Kırklareli için elini taşın altına koyanlara teşekkürlerini ifade etti.

Kırklareli Odalar ve Borsalar Bölge Toplantısı Ekonomiye Değer Katanlar Ödül Töreni Kırklareli İl Özel İdaresi Cazibe Merkezi’nde düzenlendi. Düzenlenen törende ilk olarak Kırklareli Borsası Başkanı Turhan Altıntel Canlı Borsa açılışı için tüm katılımcılara teşekkür ettiğini belirtti. Altıntel “Tüm katılımcılarımız ve Başkanımız ile birlikte açılışımızı yaptık. Sayın Başkanım Kırklareli’ne baktığımız zaman tarım ve hayvancılık kenti olarak biliniyor ancak tarım ve hayvancılık kenti ile birlikte eğitim kendi olmayıda başardık. Bu sene yaklaşık 30 bin öğrenciye şehrimiz kapılarını açtı. Eğitim kenti olarak şehrimize çok katkı sağlıyor. Şehrimiz eğitim kenti yapan sayın Rektörümüz Bülent Şengörür’e teşekkür ediyoruz”
“Avrupa’nın adresi
Kırklareli olacak”
“Kırklareli’nde mükemel bir sanayimiz var. Aynı zamanda şehrimiz sanayi kenti olan İstanbul’a sadece 2 saat uzaklıkta. Bu sayde şehrimiz Avrupaya açılacak olan kapıda büyük kolaylık sağlayacak. Bu sayede ürün ve sanayimiz daha da artacak siz bize söz verirseniz kapı açılışında yardımcı olcağınıza.
Hem Kırklareli için hemde Türkiye için güzel bir ticaret kapısı olacak. Başkanım teşvik olarak 2. bölgeyiz çok büyük avantajımız var. Avantajlar olduğu için ilçeler arasında çok gelir farkları var. Sektörve ilçler farkından teşvik olsa daha iyi olur yatırımcı arkadaşlarımızın anlattığı bu. Bu konuda da sizleri bilgilendirmek istiyorum”
“Müthiş 2 proje ile
karşınızdayız”
Hızlı tren hakkında Milletvekilimiz Selahattin Minsolmaz elinden geldiği kadar çalışmalarını sürdürüyor. En büyük avatajımız Edirne, İstanbul ve Kırklareli arası 45 dakikaya düşüyor. Bu hızlı tren bölgelerimize büyük bir katma değer kazandıracak ve çalışmalarımız sürdürmeye devam edeceğiz. En önemli projelerimiz ise Kırklareli ve Edirne arasına havaalanı projesi var. Bu projemiz arasında durucağız. Allahın izni ile projemizi hayata geçireceğiz”
“Teşekürler
Genel Başkanım”
“Sayın başkanımız sayesinde yılın belli zamanlarında tüm odalarımız ile bir toplantı gerçekleştiriyoruz. Rifat Rıfat Başkanımıza gidiyoruz Rifat Başkanımızda kapı kapı bakanları gezerek her sorunumuza çağre buluyor. Sayın Başkanım tüm oda başkanları adına size teşekkür ediyorum”dedi. Ardında Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ertuğrul Ziya Çetintaş Genel Başkan Rifat Hisarcıklıoğlu’ndan teşekkür ettiğini Belirtti. Çetintaş “Başkanımızın bu ziyareti Kırklarelimiz ve bölge için hayırlı olmasını temenli ediyorum”
“Avantajlı iliz”
“Kırklareli her seferinde söylendiği gibi sanayinin göz bebeği olan İstanbul’a 2 saat mesafede hemde balkanlara ve avrupaya aynı zamanda karadenize kıyısı olan denize yakın olmasından çok büyük avantajlı ildir. İlimizin yut içi hasılat bakımından kişi başı geliri 10-11 bin dolar. Sosyal ekonomi bakımından da 14. ve 15. sıralrdayız” dedi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Genel Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu tüm oda başkanlarına teşekkür etti. Hisarcıklıoğlu “Tüm Oda başkanlarımıza kurum ve kuruluş müdürlerine çalışmalarından dolayı şükranlarımı sunuyorum”
“Türkiye’de ilk 10
arasında Kırklareli”
Hisarcıklıoğlu “Kırklareli’nde kişisel tarıma baktığım zaman kişisel tarım ürünleri bakımından trakya niye zengin dedim. Çünkü Türkiye’nin ilk 10’u arasında Kırklareli yer alınıyor. İlk 10 arasındasınız. Ozaman da diğer ilçelere bakmaya hiç fırsat bırakmıyorsunuz. Ülkemizde olmazsa olmazımız Tarım ve Hayvancılık. Geleceğimiz bu. Çocuklarımız açısından geleceğimiz açısından ve göç alma açısından zengin şehir Kırklareli”
“En büyük destek
birlik ve beraberlik”
“Sıkıntılarımız yok mu sıkıntılarımız var. Sıkıntılarımızı birlik ve beraberlik ile
çözebiliriz. Birlik ve beraberliğimizi devam ettirdiğimiz sürece bütün sıkıntılarımız çözebiliriz. Yeter ki birbirimiz ötekileştirmeyelim. Birbirimiz fikrinden, zikrinden, siyasi görüşünden, mesebinden, inancından ötekileştirmediğimiz sürece sıkıntılarımızı çözebiliriz. Tüm katılımcılara şükranlarımı sunuyorum”diye ifade etti. Konuşmların ardından yıl boyunca yatırım yapan tüm firmalara ödül verildi. Daha sonra Kırklareli TOBB Sosyal Bilimler Lisesi açılışının ardından son buldu.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol