“Ekonomik ve Sosyal Konsey Toplansın”

TBMM Genel Kurulunda söz alan CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, direncin en önemli düşmanının stres ve kaygı olduğunu, bu doğrultuda vatandaşların ekonomik kaygılarını biraz olsun giderebilmek için on bir yıldır toplanamayan Ekonomik ve Sosyal Konseyin bir an önce toplanması gerektiğini söyledi.

CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, TBMM Genel Kurulu’nda söz aldı. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın yanıtlaması istemiyle soru soran Gündoğdu, Dünya çapında ve ülkemizde yaşadığımız virüs salgınında öncelikle yaşamsal tedbirlerin alınması ve alınmaya da devam edilmesi gerektiğini belirtti. Virüsten korunmanın, bireysel korunma yollarının dışında vatandaşların mutlaka vücut direncinin kuvvetli olması da gerektiğini kaydeden Gündoğdu, “Direncin en önemli düşmanının stres ve kaygı olduğunda tüm uzmanlar hemfikirdir. Bu doğrultuda vatandaşların ekonomik kaygılarını biraz olsun giderebilmek için on bir yıldır toplanamayan Ekonomik ve Sosyal Konseyin bir an önce toplanması,
Tüm kesimleri ekonomik çalkantıdan korumak ve vatandaşların yaşamsal tedbirlere uyum maliyetini azaltmak için bir aile sigortası düşünüyor musunuz? Olağanüstü koşullarda kullanılmak üzere İşsizlik Sigortası Fonu'ndan yararlanma şartlarının yeniden düzenlenmesi, Zora düşecek küçük esnaf ve KOBİ'lere yönelik vergi ve sigorta primleri ertelenmesi, sicil affı çıkarılması düşünülüyor mu?” diye konuştu.
Soru Önergesi
Gündoğdu, Bakan Albayrak’a ayrıca TBMM Başkanlığına verdiği yazılı bir soru önergesi ile de beş soru yöneltti. Gündoğdu’nun önergesindeki sorular şöyle;
1- 11 yıldır toplanmayan, Ekonomik ve Sosyal Konseyin bir an önce toplanmasınısağlamayı düşünüyor musunuz?
2- Çalışan, emekli, esnaf, çiftçi, işsiz olmak üzere tüm kesimleri ekonomik çalkantıdankorumak ve vatandaşların yaşamsal tedbirlere uyum maliyetini azaltmak için bir Aile Sigortasıgetirme çalışmanız var mıdır, yoksa bu konuda neler yapacaksınız?
3- Olağanüstü koşullarda kullanılmak üzere İşsizlik Sigortası’ndan yararlanmaşartlarının yeniden düzenlenmesi konusunda neler yapıyorsunuz?
4- Yaşanan durgunluk nedeniyle zora düşecek esnaf ve KOBİ’lere yönelik vergi vesigorta primleri ertelenmesini ve Sicil Affı çıkarılması konusunda çalışmalarınız var mıdır,varsa neler yapılacak?
5- Belediyelerin ve dağıtım şirketlerinin su, elektrik ve gaz faturalarının ödemelerindekigecikmeler nedeniyle kesme işlemlerinin durdurulması, ödeme yapılmadığı için kesilen su, elektrik vegaz yeniden bağlanması konusunda neler yapıyorsunuz?”

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol