Ekmek ambalaja giriyor

Kırklareli Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, koronavirüs ile mücadele kapsamında ekmek ve ekmek çeşitlerinin satışında, ürünleri tüketicinin doğrudan almasının engellenmesine, ekmek ve diğer ekmek çeşitlerinin ambalajlı bir şekilde satışının yapılmasına karar verildiğini duyurdu.

Kırklareli Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu ekmek ve ekmek çeşitlerinin satışında, ürünleri tüketicinin doğrudan almasının engellenmesine, ekmek ve diğer ekmek çeşitlerinin ambalajlı bir şekilde satışının yapılmasına karar verildiğini açıkladı. Konuyla ilgili olarak yapılan bilgilendirmede şu ifadelere yer verildi: “Çin Halk Cumhuriyeti'nin Wuhan Kentinde başlayarak tüm dünyayı tehdit etmeye devam eden ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından PANDEMİ olarak nitelendirilen Koronavirüs (Covid-19) salgınından ülkemizi ve vatandaşımızı korumak ve salgının yayılmasını engellemek için İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 26. Maddesine istinaden toplanmış olup, mezkur kanunun 27. ve 72. Maddeleri kapsamında aşağıdaki kararlar alınmıştır.
1. Piyasaya arz edilen, ekmek ve ekmek çeşitlerinin satışında, ürünleri tüketicinin doğrudan almasının engellenmesine, ekmek ve diğer ekmek çeşitlerinin aşağıda belirtilen 3 şekilde satışa sunulmasına;
a. Hazır ambalajlı olarak,
b. Ambalaj malzemesi içerisinde: Ekmek ve ekmek çeşitleri gıda ile temasa uygun kağıt esaslı veya plastik esaslı bir ambalaj malzemesine konularak, (ambalaj malzemelerinin ağız kısmının, ürünün rutubetini bırakabilmesi amacıyla açık bırakılmasında sakınca bulunmamaktadır.)
c. Ambalaj malzemesine konulmamış ürünler: Bu ürünler sadece, bulaşmayı ve tüketicinin ulaşmasını engelleyecek şekilde hijyen tedbirlerinin alınmış olduğu dolap ve tezgahlarda bulundurulmasına ve tüketici talebi üzerine işletme görevlileri tarafından uygun bir ambalaj malzemesine konularak tüketiciye arz edilebilmesine,
2. Pazar, manav gibi yerlerde, sokaklarda, seyyar araçlarda ambalajlı veya ambalajsız her türlü ekmek, ekmek çeşitleri, yufka, bazlama, gözleme, simit, tatlı ve diğer unlu mamuller ile pastacılık ürünlerinin satışının yapılmamasına, Yukarıda alınan karar doğrultusunda uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesine ve mağduriyete neden olunmamasına, alınan kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun ilgili maddeleri gereğince idari işlem tesis edilmesine ve konusu suç teşkil eden fiiller içinse adli mercilere suç duyurusunda bulunulmasına; Oybirliği ile karar verilmiştir.”

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol