Ekmek Satışında Tarifeyi İpleyen Yok! Denetimi Yapacaklar Kafasını Kuma Gömdü!

Geçtiğimiz hafta ilçemiz Uzunköprü’de 200 gr. Ekmeğin satış fiyatı 5 lira oldu. Daha önce ayrım yapılmaksızın tüm ekmek çeşitleri aynı fiyat üzerinden satılırken son yapılan zam ile birlikte beyaz ekmek hariç tam buğday, mısır vb. ekmekler 1 lira farkla satılıyor. 4’lü olarak tabir edilen tam buğday ekmeği tarifeye göre 20 liradan satılması gerekirken 24 liradan satılıyor, vatandaşlar kasada böylece ikinci bir şoku yaşıyor. Tarifede de açıkça belirtilmeyen durum ile ilgili ise halkın adına denetim yapacaklardan hala ses yok!

Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası Meclisinin onayı ile ülke genelinde ekmek zammının ilk uygulandığı iller arasında yer alan ilimizde bu fiyat farkının tarifede belirtilmemesi ve hangi hükümlere göre böyle bir fiyat farkının alındığı vatandaşlar tarafından sorgulanmaya başlandı. Vatandaşlar tarifenin tam şekilde uygulanması için başta zabıta ekipleri olmak üzere yetkililere denetim çağrısında bulunuyor. 4’lü olarak tabir edilen tam buğday ekmeği tarifeye göre 20 liradan satılması gerekirken 24 liradan satılıyor. Tek noktada başlayan Halk Ekmek satışın ardından Belediye Başkanı Özlem Becan, kısa sürede belirlenecek diğer noktalarda da büfelerin faaliyete gireceğini açıklaşmıştı. Ancak aradan geçen süre zarfında bu konu ile ilgili adım atılmadı. İkinci büfe için Kavak Mahalle girişini işaret eden Başkan Becan’ın aksine Uzunköprülü vatandaşlar, ilk açıldığında 2 lira 40 kuruştan satışı yapılan ekmeğin gelen ve gelmesi planlanan zamlar ile sofralarına ciddi bir külfet yükleneceğini ifade ederken tüm mahallelerde en azında belirli saatler aralığında bir noktada ucuz halk ekmek satışı yapılmasını talep etmeye başladı. 

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Bu işi denetleyenler meslek odaları neredeler ? Tahıl sorunu çözüldü hammaddeye erişimde sıkıntı yok yerli üretimde geçtiğimiz yıl sıkıntı yaşanmadı diğer girdi maliyetleri ( yakıt elektirik vs ) nispeten sabitlendi... Peki şu durumda nedir bu zamlar ? 5 liraya ekmek ! Milletin ekmeğiyle oynuyorsunuz resmen. Aynı şey süt üreticilerinde de yok mu ? Trakya gibi bir yerde ekmeği ayçiçeğinis ütü peyniri en pahallı fiyattan yemek...Pes. Fırsatçılara geçit verilmemesi gerekiyor.