Ekmeğe bir zam daha; 2,50 TL

Kırklareli’nde ekmeğe bir zam daha geldi. 200 gr. ekmeğin fiyatı 2,50 TL oldu. Daha 1 ay dolmadan, 10 Aralık 2021 itibariyle yeni bir zamlı tarife üzerinden ekmek alan Kırklareli halkı, 400 gr. ekmeğe ise 5,00 TL ödeyecek…

Halkımızın temel gıdası ekmeğe yeni bir zam geldi. Döviz kurundaki dalgalanma, Türk parasının değer kaybetmesi gibi ekonomik olumsuzluklardan ekmek de nasibini aldı. 22 Kasım tarihinde Kırklareli’nde 200 gr. ekmeğin fiyatı 2 TL olmuştu. Şimdi ise daha 1 ay bile olmadan 10 Aralık itibariyle 200 gr. ekmeğin fiyatı 2,50 TL, 400 gr. ekmeğin fiyatı ise 5, TL oldu. Önceki zamda Vize ilçemizdeki fırıncılar ekmeğin gramajını 250’ye, satış fiyatını ise 2,50 TL’ye çıkarma kararı almışlardı. Yeni zam ile birlikte fiyat ve gramaj tüm ilçelerimizde standart hale geldi.
Geçtiğimiz haftalarda yaptığımız ekmek zammı haberinde; “Fırıncılar; ekonomik koşulların böyle devam etmesi halinde Aralık ayında ekmeğe bir zammın daha kaçınılmaz olduğunu vurguluyorlar. Son haftalarda yaşanan döviz kurundaki büyük artıştan her sektör olumsuz yönde etkilendiği gibi, fırıncılar da etkilendi. Una gelen büyük zamların ardından, ekmekte oluşan bu fiyat artışının zaten beklendiği öngörülmüştü. Bu durumun devam etmesi halinde gelecek ay ekmeğe bir zam daha gelebilir” demiştik. İşte beklenen o zam 10 Aralık itibariyle Kırklareli ve ilçelerindeki tüm ekmek fırınlarında maalesef gerçekleşmiş oldu.
(F. Kurtbayram)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol