Ekmeğe Gizli Kapaklı Yüzde 25 Zam!

Uzunköprü’de ekmeğe ‘gizli zam’ yapıldı. Geçtiğimiz hafta başından bu yana fırından ekmek alan vatandaşlar ekmeğin küçüldüğünü fark etti.
Ekmeğin gramajının düşürülmesi usulüyle gizli zam yapıldığını hisseden vatandaşların kaygısı haklı çıktı. Edirne’de Esnaf Odaları Birliği tarafından alınan ekmek zammının jet hızıyla Uzunköprü’de de uygulandığı ortaya çıktı. 250 Gram ekmek 2,5 liradan satılırken ekmeğin fiyatının aynı kaldığı lakin gramajının 50 gram düşürüldüğü öğrenildi. Böylelikle 10 lira olan ekmeğin kilosu 12,50 lira olarak yüzde 25 zamlanmış oldu.

Edirne Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (EDESOB) tarafında yapılan toplantı sonrasında 200 gram ekmeğin satış fiyatı 2,5 TL olarak belirlendi. Artan girdi maliyetleri karşısında zor üretim yaptıklarını dile getiren Edirneli fırıncılar, zam taleplerini bağlı bulundukları odalara ilettiklerini, ancak olumlu bir sonuç alamadıklarını belirtiyorlardı. Edirne merkezde alınan zam kararının ardından Uzunköprü’de de ekmek zammı jet hızıyla uygulanmaya başlandı. Geçtiğimiz hafta başından bu yana aldıkları ekmeğin ufaldığını fark eden vatandaşlar ekmeğe gizli zam yapıldığını öğrenince şok oldu. 2,5 liradan satılan 250 gram ekmeğin 50 gram düşürüldüğü öğrenildi. Kilosu 12,5 liraya çıkan ekmeğe yüzde 25 zam yapılmış oldu.

FIRINCILARI YENİ ZAM İÇİN DE
‘YETMEZ” DİYORLAR

Vatandaşlar duruma isyan ederken fırıncı esnafı ise mevcut zammın dahi yetmeyeceğini savundu. Edirneli fırıncı Hurşit Boston, ekmeğe yapılan zammın az olduğunu savunarak, "Girdi maliyetlerinin artmasından dolayı uzun zamandır zordaydık. Yapılan bu zam maliyetlerimizi karşılamıyor. Ekmeğin en az 3 TL olması lazım. Ekmeğe zam olmasını istemezdik ama her şey arttı. Mecburiyetten dolayı yaptık" dedi.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. soygun yağma ayyukta 10 Ocak 2022 Pazartesi 18:09:07

    Domuz haramdır yemeyip her haramı domuzlar gibi yiyen müptezeller "başına vur ekmeğini elinden al" kıvamındaki milleti sonunda yine de fahiş fiyatlı lokma ebadlı ekmeğe razı edecekler...