Eğitim öğretime 15 gün mola

Kırklareli’nde, 2017-2018 eğitim öğretim yılında okulların birinci dönemlerinin sonuna gelip tatile girmesiyle birlikte 49 bin 694 öğrenciye karneleri dağıtıldı. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Kırklareli’nde de öğrenciler gece yataklarına heyecan içinde girdi. Sabahın erken saatlerinden itibaren sınıfları dolduran öğrenciler karnelerini beklemeye koyuldular. Karnelerini alan öğrenciler oldukça mutlu oldu ve sömestr tatili için yola koyuldu. Okulların zilleri, 5 Şubat Pazartesi günü yeniden çalmak üzere eğitime ara verdi.

Kırklareli Merkez’de bulunan ilkokul, ortaokul ve liselerde öğrenciler yorucu, bir o kadar da bilgilendirici olarak geçen birinci okul döneminden sonra 15 günlük sömestr tatiline adım attı. Sabahın erken saatlerinden itibaren okulları dolduran öğrenciler karne heyecanını yaşadı. Öğrenciler kadar heyecanlı olduğu gözlemlenen veliler, sınıflarda ve okulların önünde çocuklarına destek oldular.
Çocuklarımızın arkasında durmalıyız
Mikrofon uzattığımız veliler; Çocuklarıyla gurur duyduklarını ve notları ne olursa olsun öğürencilerin arkasında olup, güven vermenin önemli olduğunu vurguladılar. Veliler, “Bugün öğrenciler karne alarak, ilk dönemin bir değerlendirmesini yaşıyorlar. Belki bazı öğrencilerimizin notları arkadaşlarına göre daha düşük olabilir. Böyle bir durumda çocuklarımıza bağırarak veya ceza vererek çözüm üretemeyiz. Onları cesaretlendirip daha başarılı olmalarını sağlamalıyız” diye konuştular.
Karneler aynı zamanda bizim de notlarımızı
gösteriyor
Karnelerin sadece çocuklara değil aynı zamanda ebeveynlere de verildiğini söyleyen veliler; “Anne ve babaların çocuk için rol model olduğunu ve çocukların gelişiminde en önemli kişiler olduğunu söylemek yanlış olmaz. Bu da demek oluyor ki karneler sadece öğrencilere verilmiyor aynı zamanda velilere de veriliyor. O yüzden bütün anne babalardan ricamız karnede ki notları aynı zamanda kendine verilmiş notlar olarak görsünler ve eğer bir yanlışlık varsa nu yanlışı hem kendilerinde hem de çocuklarında düzeltmek için çaba sarf etsinler” dediler.
Hissettiklerini öğrendiğimiz öğrenciler, birçok duyguyu aynı anda yaşadıklarını söylediler. Öğrenciler, “Bugün karnelerimizi alıyoruz. 15 gün boyunca okula gelmeyeceğiz bu hem güzel hem de üzücü.
Seviniyoruz çünkü bir süre dinlenip istediğimiz gibi eğlenebileceğiz. Ama bir yandan da üzülüyoruz çünkü okulumuzdan ve arkadaşlarımızdan uzak kalacağız” ifadelerini kullandılar. Tatilde neler yapacaklarını sorduğumuz öğrenciler, mümkün olduğunca kitap okuyup, aileleriyle vakit geçireceklerini söylediler.
Okul zili 5 Şubat’ta
yeniden çalacak
Acısıyla tatlısıyla birçok duygunun yaşandığı, hayat ile ilgili çok şeyin öğrenildiği, birçok bilginin öğrenildiği bir okul dönemi daha sona erdi. Öğrenciler 15 günlük sömestr tatilinin ardından 5 Şubat Pazartesi günü okul zilinin çalması ile yeniden sınıfları dolduracaklar.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol