Eğitim İş Kırklareli Şubesi'nden 8 Mart Resim sergisi

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla, Prof. Dr. Gültaç Özbay Sanat Galerisi'nde anlamlı bir sergi hayata geçirildi. Kadının toplumdaki yerini ve toplumda karşılaştığı zorlukları haykırmak isteyen tabloların yer aldığı sergide tablolar, 7'den 70'e çok sayıda ziyaretçi için sergilendi.
8 Mart için fırçayı ele
alan öğretmenler
Eğitim İş Genel Başkanı Orhan Yıldırım'ın katılımıyla gerçekleşen açılış 17.30'da yapıldı. Açılış konuşmasını gerçekleştiren Eğitim İş Kırklareli Şube Başkanı Yasemen Sayılgan, sergi için ele alınan konunun kadın, kadının toplumda yaşadıkları olduğunu ifade ederek, "Sergimizde yer alan tabloları öğretmenlerimiz ve emekli öğretmenlerimiz yaptı. Hepsine çok teşekkür ediyorum. Destek veren kurumlara da desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Niçin kadınım köşemiz var. Burada da niçin “kadınım” ile ilgili paylaşmak istedikleri olanlar bize notlarını yazabilecekler. 90'a yakın tablo burada sergileniyor. Canlı bir tablomuz var. Burada oturarak canlı bir tablo gerçekleştirmiş olduk" sözlerini ifade etti.
8 Mart anısına sergi
Çok sayıda sanatseveri bir araya getiren 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Sergisi'nde açılış konuşmasını yapan Eğitim İş Kırklareli Şube Başkanı Yasemen Sayılgan, "Bu yıl kaç kadına haksızlık edildi? Kaç kadın şiddet gördü ve tecavüze uğradı? Kaç kadın köle gibi çirkin pazarlıklarda satıldı? Kaç kadın cinsel istismara uğradı, kaç kadın öldürüldü? Töre ve geri inanışlar yüzünden kaç kadın intihar etti? Ülkemizde ve dünyada çalışan kadın sayısının oranı ne? Bu yıl ne kadar kadın istihdam edildi?" sözlerini dile getirdi.
Güzel zamanların umudu hiç
tükenmeden..."
Kadın mücadelesinde umudun tükenmemesi gerektiğinin altını çizen Başkan Sayılgan, "Yeryüzünün barışı, çağdaşlığı, inceliği ve sayısız güzelliği kadınların getireceğine inanarak 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü anısına, resim öğretmenlerimizin de katkılarıyla bu sergimizi hazırladık.
Güzel zamanların umudu hiç tükenmesin diye Eğitim İş tüm kadınların eşitlik ve insanca yaşam mücadelesini destekliyor. Katlanarak arttığını bilmek ve bunu görmezden gelmek bir insanlık ayıbıdır" ifadelerini kaydetti.
"Eğitim İş üyelerinin yarıdan
fazlası kadın"
Eğitim İş Genel Başkanı Orhan Yıldırım'ın da katılım gösterdiği sergide konuşan Sayılgan, Eğitim İş'in üyelerinin yarıdan fazlasının kadın olduğunun altını çizerek, "Yaklaşık yüz elli yıl önce Amerika'da başlayan emekçi kadınların direnişi, o zaman
nasıl yakılarak ortadan kaldırılmak istendiyse, bugün de kadınların haklı mücadelesi benzer dirençle karşılaşmaktadır.
Üyelerinin yarıdan fazlası kadınlardan oluşan Eğitim İş, kadınların çalışma yaşamlarında karşılaştıkları zorlukları dile getirmekte, onların sözcülüğünü yapmaktadır. Birlikte daha yaşanır ve daha eşit bir dünya kuruluncaya kadar da devam edecektir" dedi.
"Kadın hep değerli ve güçlüdür"
Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşundan bu yana kadının çok büyük önem taşıdığının altını çizen Eğitim İş Genel Başkanı Orhan Yıldırım, Mustafa Kemal Atatürk'ün de mücadelesinde Türk kadınına çok değer verdiğini vurgulayarak, "Tüm Eğitim İş Sendikası'nın kuruluşunda Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş değerleri ve felsefesi yatmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş felsefesinde de Mustafa Kemal Atatürk'ün Kurtuluş Mücadelesi’ne inanmasında en önemli sebeplerin arasında yer alan Türk kadınının da erkekler kadar bu kavgayı omuz omuza birlikte savaş alanında, savaş gerisinde birlikte başarabileceğine inanmasıdır. Bu inanç ki tüm dünyada emperyalistleri hayal kırıklığına uğratmasıdır. Kadınsız bir medeniyetin olmadığını, kadınların eve hapsedildiği, yok sayıldığı hatta yok edilmek istendiği günümüzde yüksek sesle bunu dillendirenlerin çoğaldığı, siyasilerin görmezden geldiği ama birkaç kendini bilmezin Türk kadınının bugüne kadar kendi tırnaklarıyla geldiği yeri, elde ettiği haklarından edemeyecek. Aile yaşamından, sosyal yaşamdan, iş yaşamından, siyasal yaşamdan ayıramayacak" şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol