“Eğitim İlk Önceliğimiz”

Eğitim yatırımları kapsamında ilimize yönelik yatırımlar 2021 yılında da devam ediyor. Bu kapsamda ilk alanı dolan ikinci genişleme alanı için çalışmaların sürdüğü Kırklareli Organize Sanayi Bölgesi’ne “OSB Mesleki ve Teknik Lisesi”, Lüleburgaz’a “Yeni Mesleki ve Teknik Lisesi”, Babaeski’ye “Okul Öncesi Eğitim Anaokulu” ve ilimiz Merkezde eğitim tarihine tanıklık eden tarihi okul binasının (Kocahıdır İlköğretim Okulu) restorasyonunu ile devam ediliyor. İlimizde gerçekleştirilen eğitim yatırımları ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan
Kırklareli Valisi Osman Bilgin, “Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2023 planlarında mesleki eğitimin güçlendirilmesi kapsamında
İlimizde de mesleki eğitim alanında modern okul binaları yükselmeye devam ediyor. Yeni yapılan okullarımız ile birlikte, bina kullanım ömrünü tamamlayan birçok okul binası yıkılarak modern, eğitim kalitesi yüksek, son teknoloji ile donatılan okulların yapımını gerçekleştirildiğini belirterek, Ülkemize hizmet için ilk önceliğimiz eğitimdir” dedi.

İlimizde her alanda olduğu gibi eğitim alanında da yatırımlar hızla devam ediyor. Yatırımlarda ilk öncelik olan eğitimde son yıllarda artarak devam eden yatırımlara Bölgenin göz bebeği olan ve hızla büyüyerek gelişen Kırklareli Organize Sanayi Bölgesinde kurulacak “OSB Mesleki ve Teknik Lisesi”, Lüleburgaz’da “Yeni Mesleki ve Teknik Lisesi”, Babaeski’de “Okul Öncesi Eğitim Anaokulu” ve Kırklareli Merkezde eğitim tarihine tanıklık eden tarihi okul binasının restorasyonunu ile devam ediliyor.
Kırklareli OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi İlimize hayırlı olsun…
İlimizin yükselen değeri Kırklareli Organize Sanayi Bölgesi kampüs alanı içerisinde sanayicilerin nitelikli eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla kurulması planlanan “OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (16 Derslik+ 3 Atölye+ Spor Salonu)” 2021 Devlet yatırım programına alınarak, Milli Eğitim Bakanlığınca onaylandı.
Vali Bilgin, “Kurulacak OSB MTAL Ülkemize ve ilimize hayırlı olması” temennisinde bulunarak; OSB'nin içinde 4 yıl boyunca eğitim alacak öğrencilerin teoriyi tatbikatla birleştirerek, tam manasıyla usta olarak buradan mezun olacaklarını söyledi. Mezunların, Kırklareli sanayisine hazır ve nitelikli bir şekilde kazandırılacağını kaydetti. OSB okullarının imkanlarının uygulamaya yatkın olmasından dolayı öğrencilerin önemli bir deneyime sahip olduğunu belirten Bilgin, “Öğrenciler, üreterek, para kazanarak işlerine daha hazır hale gelecekler. Modern eğitim altyapısına göre projelendirilen OSB Lisemizde, son teknolojik sistemler kullanılarak, Kırklareli ve Ülke sanayisinin nitelikli ara ve ana eleman ihtiyacını büyük ölçüde karşılanacağını belirterek, Ülkemizin kalkınmasının sanayiden geçtiğini biliyoruz. Burada yetişecek neslin sanayi bölgemize, şehrimize ve ülkemize çok büyük değerler katacağına inanıyoruz” dedi.
Lüleburgaz’a MTAL yeni binası…
Lüleburgaz’da bina kullanım ömrünü tamamlaması nedeniyle yıkılmasına karar verilen Lüleburgaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Milli Eğitim Bakanlığınca onaylanan “Lüleburgaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (24 Derslik+ 3 Atölye+ Spor Salonu)” yapım projesi ile mevcut okul binasının bulunduğu alana yık-yap şeklinde 2021 Devlet yatırım programına alındı.
Vali Bilgin, burası ile ilgili olarak; “Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2023 planlarında mesleki eğitimin güçlendirilmesi kapsamında İlimizde de Mesleki Eğitim alanında modern okul binaları yükselmeye devam ediyor. Yeni yapılan okullarımız ile birlikte, bina kullanım ömrünü tamamlayan birçok okul binası yıkılarak modern, eğitim kalitesi yüksek, son teknoloji ile donatılan okulların yapımını gerçekleştirildiğini belirterek, Ülkemize hizmet için ilk önceliğimiz eğitimdir” diye konuştu.
“Kırklareli’nin tarihine tanıklık eden okul binamızı restore
ediyoruz…”
Kırklareli Merkezde “Korunması Gerekli Kültür veya Tabiat Varlığı” statüsünde olan ve uzun yıllar Kocahıdır İlkokulu olarak hizmet veren ardından Olgunlaşma Enstitüsü’nün kuruluş binası olarak hizmete devam eden daha sonra ise Kırkşehitler İlkokulu ek binası olarak tahsis edilen tarihi eğitim binası yeniden canlandırılıyor. Binanın tekrar eğitim öğretime hizmet verebilmesi için, ihtiyaç duyulan restitüsyon ve restorasyonu için gerekli izin ve projelendirmelerin tamamlanması bekleniyor.
Vali Bilgin, İlimizin en eski ve en önemli tarihi yapılarından olan, uzun yıllar eğitime hizmet veren, ilimizdeki birçok insanda kıymetli hatıraları olan eski ilkokul binasının restore edilmesi ile gelecek nesillere çok önemli bir eseri daha ulaştırılarak, geleceğimizi geçmişimizle buluşturacaklarını söyledi.
Babaeski’ye Anaokulumuz…
Kırklareli’nin Babaeski İlçesinde de Okul Öncesi Eğitiminde modern binası, derslikleri, çok amaçlı salonu, oyun parkı ve bitki yetiştirme uygulama alanı ile çocukların ferah ve güvenli bir ortamda eğitim görmelerine olanak sağlayacak olan Babaeski 6 Derslikli Anaokulu yapım işi 2021 Devlet Yapım Programına alınarak,Milli eğitim Bakanlığınca onaylandı.
Vali Bilgin, eğitim alanında bu önemli yatırımları ilimize kazandıran başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz’a ve emeği geçen herkese şükranlarını ve teşekkürlerini sundu. (H.M.Taner)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol