Eğitim-Sen’den dayanışma kahvaltısı

Kırklareli Eğitim-Sen Şubesi 27 Nisan Cumartesi günü dayanışma kahvaltısı organize etti. İstasyonaltı’nda bulunan Dostluk Evi’nde yapılan kahvaltıya üyeler yoğun ilgi gösterdi.

Cumartesi günü saat 10.00’da başlayan kahvaltıda misafirler kahvaltılarını etti ve sohbet etti. Kırklareli Eğitim-Sen Şubesi kahvaltının sonrasında Lüleburgaz’da düzenlenen bir etkinliğe katılım sağladı.
“Gerçekten eğitim alanındaki sorunlara yapısal ve kalıcı çözümler bulunmasına dair adımlar mı atılıyor?”
Eğitim-Sen ayrıca kahvaltıdan bir akşam önce bir basın açıklaması düzenledi. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı; “Gerçekten eğitim alanındaki sorunlara yapısal ve kalıcı çözümler bulunmasına dair adımlar mı atılıyor? Eğitim alanındaki sorunlara gerçekçi çözümler mi üretiliyor? Yoksa ortada büyük bir algı üretme süreci mi var? Bizim açımızdan esasında yanıtını aradığımız en temel sorunun bu olduğunu söyleyebilirim. Bizlerde somut olarak var olan bir paradigmada bir değişiklik yaşanmadığını, var olan eğitim yöneliminin, eğitim politikalarının olduğu gibi devam ettiği görüşümüzü ısrarlı bir şekilde sürdürüyoruz. Öğretmenlik meslek kanunu açısından devam etmek gerekirse Milli Eğitim Bakanlığı, 23 Ekim tarihinde vizyon belgesinin açıklanmasından hemen sonra öğretmenlik meslek kanunuyla ilgili yoğun bir çaba içerisine girdi. Bu acelenin nedenini bizler sorduk.
96 yıldır bu ülkede öğretmenler var olan veri ve mevzuatla görevlerini yaptılar. Şu anki yasal altyapı öğretmenlerin mesleklerini yapmaları için yeterliydi.
Bizim açımızdan bir kanunun çıkması için ya alandaki var olan bir sorunu çözmesi gerekir ya alanda karmaşık olanı düzenli hale getirmesi gerekir ya da var olanı güncel olana uygun hale getirmesi gerekir.”

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol