“Efsaneden Gerçeğe Kırklareli” yeniden basılacak

Merhum Gazeteci-Araştırmacı-Yazar Nazif Karaçam’ın kaleme alarak 1995 yılında bastırdığı “Efsaneden Gerçeği Kırklareli” isimli kitabı yeniden basılacak. Oğlu İlke Karaçam tarafından güncellemeler yapılarak yeniden bastırılacak kitap için Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası da destek verecek.

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Başkanı Soner Ilık’ı ziyaret eden Trakya’nın duayen Gazeteci-Araştırmacı-Yazarı Nazif Karaçam’ın oğlu İlke Karaçam, babasının vasiyetini yerine getirmek için 1995 yılında basılan “Efsaneden Gerçeğe Kırklareli” Kitabı’nı güncel bilgileri ekleyerek tekrardan bastıracağını ifade etti.
“Karaçam hocamızın vasiyetine yerine getirmek için her türlü katkıya hazırız”
“Efsaneden Gerçeğe Kırklareli” Kitabı’nın Kırklareli’nin tanıtımına büyük katkısı olduğunu ifade eden Başkan Soner Ilık; “Merhum duayen Gazeteci-Araştırmacı-Yazarı Nazif Karaçam hocamız Kırklareli’mizin tanıtımı için bir ömür harcamıştır. Bundan dolayı kendisini minnetle anıyoruz.
Özellikle 1995 yılında basımı yapılan kitap ile ilimiz tüm ülke genelinde tanıtılarak, Kırklareli’nin de bir İl olduğu iyice anlaşılmıştır.
Karaçam hocamızın vasiyetini yerine getirilmesine bizde oda olarak gerekli olan her türlü katkıyı yapmaya hazırız. Bu bizim Karaçam hocamıza vefa borcumuzu ödemek içinde bir vesile olacaktır” dedi.
“Başkanımıza yakın ilgilerinden dolayı
teşekkür ederim”
Bastırılacak olan kitapta Kırklareli’nin geçmişten günümüze kadarki ticari, sanayi ve ekonomik hayatına ilişkin bilgilere ulaşmak için ziyareti gerçekleştirdiğini belirten İlke Karaçam; “Babamın 1995 yılında bastırdığı kitabı yine babamın vasiyeti üzerine güncelleyerek son bilgileri de ekleyerek bastırmak istiyorum. Bunun içinde çalışmalar başlattım.
Bu kapsamda Kırklareli’nin geçmişten günüme kadar olan zaman içerisindeki ticari, sanayi ve ekonomik hayatına ilişkin bilgi ve verileri en doğru şekilde alabileceğime inandığım için Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası’nı da ziyaret etmek istedim.Sağolsun başkanımız benimle yakından ilgilenerek bu konuyla ilgili üzerlerine düşen ne varsa yapmaya hazır olduğunu ifade etti.
Kendisine ilgisinden dolayı teşekkür ederim” dedi. (KTSO)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol