Edirne’de Uyuşturucuya Geçit Yok!

Çocuklarımızı zehirleyenlere yönelik il ve ilçeler sathında uyuşturucu ile mücadele devam ediyor. Son olarak Kapıkule Sınır Kapısı’nda polisin yaptığı çalışmada, x-ray taramasına alınan TIR şoförünün çöp konteynerine attığı iki valiz içinde, piyasa değeri 30 milyon lira olan 96 kilo 410 gram ‘skunk’ ele geçirildi, 2 şüpheli gözaltına alındı. İki şüpheli hakkında ‘Uluslararası uyuşturucu ticareti yapmak’ suçundan soruşturma başlatıldı. 

İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, uluslararası uyuşturucu madde ticaretini önlenmesine yönelik yaptığı ‘risk-analiz’ çalışması sırasında, 17 Aralık tarihinde yurtdışından ülkemize giriş yapan çekicinin Kapıkule Gümrük Sahasında yapılan Xray kontrolu sırasında, şoförünün içerisinde uyuşturucu maddelerin bulunduğu değerlendirilen valizleri çöp konteynerine attığını tespit edilmesi üzerine ekiplerimiz müdahale ederek A. C. (39 yaş) isimli şahsı yakalamıştır. Operasyonun devamında yapılan saha kamera araştırma çalışmalarında 1 çekicinin daha olayla koordineli olduğu tespit edilmiş ve sürücüsü yakalanmıştır. Olayda yakalanan valizlerin içerisinde; 135 paket halinde ve piyasa değeri 30 Milyon TL olduğu değerlendirilen 96 Kilo 410 gram SKUNK maddesi ele geçirildiği tespit edilmiştir. Olayla ilgili çekici sürücüleri A.C (39 Yaş) ve D.S (29 Yaş) isimli şahıslar gözaltına alınmış olup adli işlemlere devam edilmektedir.

‘UYUMA’ UYGULUMASI İLE SİZ DE
UYUŞTURUCU İLE MÜCADELEYE
DESTEK OLABİLİRSİNİZ

Valilik koordinesinde geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen uyuşturucu ile mücadele toplantısında söz alan Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) Sebahattin Bilgiç, Uyuşturucuyla Mücadele Aplikasyonunu (UYUMA) ile çocuklarımızın ve gençlerimizin uyuşturucu kullanımının önüne geçme konusunda anne duyarlığından faydalanmak amacıyla hayata geçirilen ‘En İyi Narkotik Polisi; Anne’ projeleri hakkında bilgilendirme yapmıştı. Katılımcılar hep birlikte UYUMA aplikasyonunu telefonlarına indirerek kullanmaya başlamış oldu. Siz de UYUMA uygulamasını indirerek hem çocuklarınızı hem de toplum sağlığını tehdit eden uyuşturucu ile mücadeleye destek olabilirsiniz.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol