Edirne Yoluna İnceleme

Trakya'nın ulaşım gücünü arttıracak Kırklareli-Edirne yolunda incelemeler gerçekleştirildi. Toplam uzunluğu 47.5 kilometre olan Kırklareli-Edirne otoyol projesi yıllık 13 milyon TL zaman ve 2 milyon TL akaryakıt tasarrufu ile yıllık 874 ton karbon emisyon salınımında azalma sağlayacak. Yolun tamamının 2021 yılında bitirilmesi planlanıyor.

Kırklareli Valisi Osman Bilgin, 20 Kasım 2020 Cuma günü Karayolları 1. Bölge Müdürü Turgay Çolak ile beraber Trakya'nın ulaşım gücünü arttıracak Kırklareli-Edirne yolunu gezerek, devam eden yol yapım çalışmalarını yerinde inceledi.
“Projenin tamamının 2021 yılında
bitirilmesi hedefleniyor”
Gerçekleşen incelemenin ardındavb açıklamalarda bulunan Vali Bilgin, “Geçtiğimiz günlerde Kırklareli-Edirne otoyolunun açılışı yapılan 11 kilometrelik İnece-Ürünlü kesiminde, ulaşım süresi 15 dakikadan 5.5 dakikaya düştü. Toplam uzunluğu 47.5 kilometre olan Kırklareli-Edirne otoyol projesinin yıllık 13 milyon TL zaman ve 2 milyon Tl akaryakıt tasarrufu ile yıllık 874 ton karbon emisyon salınımında azalma sağlayacak olup, projenin tamamının 2021 yılında bitirilmesi hedefleniyor” dedi.




Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol