Eczacılık Günü kutlandı

14 Mayıs Eczacılar Günü ilimizde de kutlandı. Özgürlük ve Demokrasi Meydanı’nda yapılan kutlama törenine eczacılar katılırken, Kırklareli Eczacılar Odası Başkanı Çelikcan Polat yaptığı konuşmada “Ülkesini milletini seven, vergisini veren, istihdama katkı sağlayan, hastalarına şifa verip güven sağlayan bir mesleğin mensupları olarak ülkemize devletimize artı değer, katmaya devam ediyoruz” dedi.

Eczacılar Odası tarafından düzenlenen programda ilk olarak Atatürk Anıtı’na çelenk bırakıldı. Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okunmasının sonrasında Kırklareli Eczacılar Odası Başkanı Çelikcan Polat günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı.
“Ülkemize devletimize artı değer, katmaya devam ediyoruz”
“Değerli meslektaşlarım bilimsel eczacılığın 180.yılını kutladığımız bu günde atamızın huzurunda sizlerle olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum” sözleriyle başlayan konuşmada şu ifadeler kullanıldı; “Ülkesini milletini seven, vergisini veren, istihdama katkı sağlayan, hastalarına şifa verip güven sağlayan bir mesleğin mensupları olarak ülkemize devletimize artı değer, katmaya devam ediyoruz. 27000 eczane olan ülkemizde 24 saat kesintisiz sağlık hizmeti veriyoruz. 2000 yılına kadar 8 üniversitede eczacılık fakültesi varken bu sayı şimdilerde 50 ye yakın bir fakülte sayısını bulmuştur. Bu fakültelerden mezun olan genç meslektaşlarımıza iş imkanı sunarak birazcık da olsa sektörün önünü açan yine eczacıdır. Halbuki hiç bir plan program yapmadan açılan bu fakültelerdeki gençlerin istihdamı sadece eczacının problemi olmamalıdır. Açılan fakültelerde eczacı öğretim görevlisi olması, hastanelerde sadece ecza deposundan sorumlu olmayıp klinik eczacılarının olmasının sağlanması, ilaç fabrikalarında ilacın uzmanı olan eczacının istihdam edilmesini yetkililerden rica ediyoruz. Sağlık Bakanlığı’nın Türkiye’nin 2023 yılı eczacı ihtiyacı öngörüsünü daha 2018’deyken doldurmuş bulunuyoruz ve her geçen yıl bu sorun çığ gibi büyümektedir. Daha nitelikli eczacılık fakültelerinin olduğu, mezun eczacıların kolayca üretime katıldığı, kamu eczacılarının ve eczane eczacılarının daha refah hayat şartlarında yaşadığı daha nice 14 Mayıslar diliyorum. Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.”

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol