Ebediyete intikalinin 79. yılında Atamızı saygıyla andık

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 79. Yılında Kırklareli’nde minnet ve saygıyla anıldı… 

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk vefatının yıldönümünde tüm yurtta olduğu gibi Kırklareli’nde de törenlerle anıldı.
Ebediyete İntikalinin 79. Yılında Ulu Önder Atatürk’ü Anma Programı, Özgürlük ve Demokrasi Meydanı'ndaki Atatürk Anıtına çelenklerin sunulmasıyla başladı. Törene; Kırklareli Vali Vekili Erdoğan Beypınar, Kırklareli Belediye Başkanı, AK Parti Kırklareli Milletvekili
Selahattin Minsolmaz, CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, 55.Mekanize Piyade Tugay Komutanı Piyade Albay Cihan Uzun, askeri erkân, siyasi partiler, STK’lar ve öğrenciler katılım gösterdiler. Sırasıyla Atatürk Anıtına çelenk sunumunun ardından saatler 09.05’i gösterdiği sırada iki dakikalık saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşının da okunmasıyla bayraklar yarıya indirildi.

CHP’den açıklama
Törenin ardından Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı bir program gerçekleştirdi. CHP İl Başkanı Ünal Başkur günün anlam ve önemine dair yaptığı konuşmasında; “Senin ilke ve devrimlerine, tam bağımsızlığa, insan haklarına, barışa ve özgürlüğe olan inancımızla buradayız. Seni saygı ve özlemle anıyoruz” dedi.
Partililer daha sonra Atatürk ve Zübeyde Hanın anıtına birer karanfil bıraktılar.
Rektörlükte duygulu anlar yaşandı
10 Kasım Cuma günü saat 10:00’da Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıldönümün 79. yılı münasebeti ile Kırklareli Rektörlük Kültür Merkezinde Remzi Yapıcı Sosyal Bilimler Lisesinin hazırlamış olduğu Atatürk’ü anma programı gerçekleşti. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bıraktığı hatırlatmak amacıyla hazırlanan anma programına Protokol, öğrenciler, öğretmeler, veliler katılım gösterdi. Anma programında Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ardında günün anlam ve önemini anlatan Remzi Yapıcı Sosyal Bilimler Lisesi Tarih Öğretmeni Zafer Kat şunları kaydetti. “İnsanlığın uzun varoluş süreci düşünüldüğünde, nice liderler gelip geçmiştir tarih sahnesinden. Ancak bunlardan pek azı insanlığı etkileyen eserler bırakabilmiş, düşünceleri ve ilkeleri ile fiziki hayatları son bulmasına rağmen, milletlerinin sevgi ve iftiharla dolu göğüslerinde yaşamaya devam ettirebilmişlerdir. Bu liderlerin başında, çok güvendiği Türk Milletinin kalbinde her daim mühim bir yer bulmuş olan, Ulusal Bağımsızlık Savaşımızın Lideri ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu eşsiz devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk gelmektedir. Kendisini, sonsuzluğa uğurladığımız günün 79. Yıldönümü’nde büyük bir saygı ve minnetle anıyorum 20. Yüzyılın başlarından itibaren, milleti ile omuz omuza girdiği zorlu mücadelelerden başarı dolu zaferler ile çıkarak, gerçek bağımsızlığın ülkenin her bakımdan kalkınıp güçlenmesinden geçtiğini vurgulayan gazi, yol gösterici olarak bilim ve teknolojiyi görmüş ve muhasır medeniyetler düzeyine ulaşarak be seviyenin de üstüne çıkmayı milletine hedef olarak belirlemiştir. Yine egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğunu ifade ederek, Türk Milletine vatandaşlık bilincini ve özgüvenini kazandırmıştır. O, Türk Ulusu’na her zaman güvenmiş, Türkiye Cumhuriyeti’ni ve İlkelerini Türk Gençliği’ne emanet etmiştir. Bu anlamda, kendisinin göstermiş olduğu mücadele azmi, verdiği sorumluluklar ve ortaya koyduğu hedefler sadece 10 Kasımlarda değil, her zaman yolumuza ışık tutacaktır. Bu sayede ülkemizin en zor zamanlarda bile gösterdiği milli birlik ve beraberlik refleksinin hatırlanması, hedef stratejilerinin unutulmaması sağlanabilir” dedi. Gerçekleşen anma programı 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'nda görevli Tankçı Üstteğmen Mustafa Badır’da Mustafa Kemal Atatürk'ün Hayatı’nı anlatan sunum ile devam etti. Sunumun ardından şiirlerin okunması ve Atatürk Oratoryosu ile sona erdi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol