ETLERİMİZİ BAHARATLA, SÜTLERİMİZİ MEYVEYLE TADLANDIRMAK YERİNE, DOĞAL HAYVANCILIK YAPARAK, LEZZETİ İÇİNDE OLAN SÜT VE ET ÜRETMELİYİZ

Evet Sayın okurlarım, sevgili hayvancı kardeşlerim… Kırklareli’miz bir seçim dönemini daha geride bıraktı. Altı gün sürdü ama kimsenin kimseye bahane bulamayacağı, sandıklardaki oyların bir bir her parti temsilcisinin bulunduğu, gözlemci heyetin gözlerinin önünde, yapılan yanlış sayım ve değerlendirmeler düzeltilerek, şaibelere meydan vermeyecek şekilde tekrar sayıldı. Biraz geç oldu ama hiç kimsenin aklında soru işareti kalmadı. Sosyal medya ve saha provokatörlerinin söylem ve oyununa kimse gelmedi.
Cumhur ittifakı adayı Sayın derya Bulut hocamız, seçimin galibi Sayın Mehmet Siyam Kesimoğlu’nu kucaklayarak, tebrik edip, herkese DEMOKRASİ DERSİ verdi. Ben de buradan, yeniden Kırklareli Belediye Başkanlığına seçilen Sayın Mehmet Siyam Kesimoğlu’nu, Belediye Meclis üyelerini ve ayrıca geçen hafta seçildikleri belli olan, İl Genel Meclis üyelerini ve muhtarlarımızı tebrik ediyor, ilimiz için de hayırlara vesile olmasını diliyorum. Belediye ve Mahalli İdareler seçiminin kaybedenlerine de; yaşadıklarından ders alarak, eksiklerini ve hatalarını düzeltecekleri zamanları olan beş seneyi, çok iyi değerlendirmelerini tavsiye etmek istiyorum ve umut ediyorum. Hani “Çıkmadık canda, umut vardır” derler ya; BELKİ YENİ SEÇİLEN İL BELEDİYE BAŞKANI, İLÇE BELEDİYE BAŞKANLARI, BELDE BELEDİYE BAŞKANLARI VE KÖY MUHTARLARINDAN, HAYVANCILIĞA MERAKLI BİRİLERİ ÇIKAR DA, TOPLUM YARARINA, DOĞAL SÜT VE ET HAYVANCILIĞI PROJELERİNİ UYGULAYIP, HALKINA SAĞLIKLI NESİLLER YETİŞTİRMEK İÇİN DOĞAL HALK SÜT VE HALK ET VE MAMÜLLERİNİ SUNARLAR. DÜNYADA VE ÜLKEMİZDE, ÇOK AZ İL, İLÇE, BELDE VE KÖYÜN SAHİP OLABİLECEĞİ, ISTIRANCA GİBİ BİR DOĞAL BOLLUK VE BEREKET SAHİP OLAN, YAKIN GEÇMİŞİMİZE KADAR KIVIRCIK KOYUNU VE PEYNİRLERİNDEKİ ÇOK ÖZEL BİR TADLA ÜLKEMİZDE VE DÜNYADA İLİMİZ MARKA OLMUŞTU.
Geçmişte başarılanın bugün neden başaramadığımızın sebeplerini, bugün ilimizde, ilçelerimizde, beldelerimizde ve köylerimizde, ilgili birim ve kurumların, hayvancılığımızı tekrar masaya yatırarak, ilimizi geçmişte olduğu gibi cazibe merkezine çevirebilir, köyden kente göçü önler, katma değer ve istihdam yaratabiliriz diye düşünüyorum. Ben orman köyünde (Akören Köyü/Pınarhisar), doğmuş, büyümüş, doğal et ve süt üretip, hayatını idame ettirmiş biri olarak; YEDİĞİMİZ ETLERİ BAHARATLA, İÇTİĞİMİZ SÜTLERİ MEYVEYLE TATLANDIRARAK YEMEKTEN ÇOK BÜYÜK ÜZÜNTÜ DUYUYORUM. ONUN İÇİN DE YENİ SEÇİLEN BAŞKAN VE MUHTARLARDAN ÜMİT EDİYOR VE BEKLİYORUM. MEKANI CENNET OLSUN, ULU ÖNDERİMİZ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN; “MUHTAÇ OLDUĞUN KUDRET, DAMARLARINDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR” ATA SÖZÜNDEN İLHAM ALIP, BENZETME YAPIP, VURGULAYARAK; BİZİM DE “HAYVANLARIMIZIN MUHTAÇ OLDUĞU KABA YEM (OT) VE DOĞAL LEZZET ORMANLARIMIZDA MEVCUTTUR” DİYORUM.
Sağlık, mutluluk ve bol bereket dileklerimle, haftaya görüşmek umuduyla, hoşça kalın…

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol