ER MEYDANININ ve SAHNELERİN İDDİALI İSİMLERİ Cuma ve Cumartesi Büyükmandıra'da

Geleneksel Kavasoğlu ve Şamdancıbaşı Kara İbrahim Yağlı Pehlivan Güreşleri At Yarışı Ve Müzik Şenliğinin 90'ncısı BAŞLIYOR.
Kırklareli - Babaeski İlçesi Büyükmandıra Beldesi, bu yıl 90.sı düzenlenecek olan geleneksel at yarışı ve yağlı güreşleri için geri sayıma başladı.

"ATA SPORUMUZUN NESİLEDEN NESİLE AKTARILMASI İÇİN ELİMİZDEN GELENİ
YAPTIK"
Büyükmandıra Belediye Başkanı Sertaç Balyemez, "89 yıldır düzenlenen geleneksel Büyükmandıra yağlı güreşleri, at yarışı ve çeşitli sanatçıların katılım sağladığı müzik organizasyonları hem beldemiz hem ilimiz hem de bölgemiz olan Trakya'nın en koordineli organizasyonlarındandır. Biz belediye olarak belde halkımız ve bölge halkımız için geleneklerimize bağlı bir yönetim anlayışını benimsiyoruz. Bunun için göreve gelir gelmez beldemize yakışır bir program planladık. Bu yıl ve bundan sonraki yıllarda Ata sporumuz başta olmak üzere bu organizasyonlarımızı en iyi şekilde yapmayı planlıyoruz." Sözleri ile başladığı açıklamasında 90'ncı yıl organizasyonu için ise hazırlıkların büyük bir bölümünün tamamlandığını ve tek hedeflerinin, bölgesel anlamda büyük önem arz eden organizasyonu eksiksiz tamamlamak olduğunu ifadelerine ekledi.
PEHLİVANLAR ÇIKTI MEYDANE
HER BİRİ
BİRBİRİNDEN
MERDANE
Büyükmandıra Geleneksel Kavasoğlu ve Şamdancıbaşı Kara İbrahim  Yağlı Pehlivan Güreşleri At Yarışı ve Müzik Şenliğinin 90'ncı yılında bir birinden iddialı güreşçiler Trakya'nın çimine çıkacak.
Fatih Atlı, İsmail Balaban, Orhan Okullu, Güngör Ekin, Kaan Kaya, Ahmet Yavuz, Erkan Ertan, Enver Erişli, Ali Gökçen, Yüksel Kalay, Hüseyin İyican, Mükerrem Kıyı, Savaş Yıldırım, Hakan Çalışır, Arif Akın, Hasan Cengiz, Bayram Ertan, İbrahim Çoraman, Ramazan Bircan, Fatih Çakıroğlu isimleri kıspetlerini giyerek baş pehlivan olabilmek için çimenlere çıkacak. Başpehlivanlarla birlikte toplamda 300 güreşçi çayırda olacak.
VE ŞEVVAL SAM
29 Mayıs tarihinde başlayacak olan Büyükmandıra Geleneksel Kavaşoğlu ve Şamdancıbaşı İbrahim Yağlı Pehlivan Güreşleri At Yarışı ve Müzik Şenliğinde ilk gün saat 21.00'de Grup Koridor, Hakan Doğanay, Şevval Sam isimleri sahneyi alacak.
30 Mayıs tarihindeki programda ise saat 10.00'da pehlivan mezarları ziyaretleri, tören kortejinin güreş alanına girişi, saat 11.00 at yarışları. Saat 12.00 ile 18.30 arası yağlı güreşler.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol