EMNİYET’TEN FLAŞ AÇIKLAMA; Gülen’in 1965’de Kırklareli’nde kaldığı “Bülbül Yuvası”na baskın

Kırklareli Valiliği İl Emniyet Müdürlüğü, 20 kişinin gözaltına alındığı, operasyon hakkında bir basın açıklaması yaptı. Çoğu yurt dışına kaçan 16 kişinin arandığını belirten İl Emniyet Müdürlüğü, FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü Lideri Fethullah Gülen’ in Kırklareli’ nde 1965 yılında vaizlik yaptığı dönemde kaldığı ve hali hazırda H.O. tarafından kiralanarak terör örgütünün faaliyetleri kapsamında kullanıldığı değerlendirilen; FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü lideri ve elemanlarınca “Bülbül Yuvası” olarak adlandırılan, konutta arama yapıldı. Açıklamada şunlar kaydedildi;

"Türkiye Cumhuriyeti Devleti içerisinde yapılanan FETÖ/PDY ile işbirliği içerisinde hareket ettiği, bu yapının üyesi olduğu, yine bu yapıyla alakalı il içerisinde her türlü gizli faaliyetlere katıldığı ve yardımda bulunduğu,  FETÖ/PDY terör örgütüne geçmişte ve bugün ilimizde bu yapıya destek veren Kırklar Özel Eğitim Hizmetleri A.Ş, Kırklareli İş Adamları Derneği Yöneticileri ve üyeleri, Lüleburgaz İş Adamları Derneği Yöneticileri ve üyeleri, Fatih (Tuna) Koleji Genel Müdürü ve yöneticileri, Gaye Özel Eğitim Hiz.A.Ş, Özel Ümit Ortaöğretim Kız Öğrenci Yurdu, Kırklareli ve Lüleburgaz FEM Dershaneleri yöneticileri, Çağla Dağıtım Pazarlama, Zaman Gazetesi İl Temsilcilerinin aralarında bulunduğu  şahıslara yönelik İstanbul, Edirne, Kırklareli, Lüleburgaz, Pınarhisar, Tekirdağ Çorlu olmak üzere altı yerde eş zamanlı olarak başlatılan operasyonda;

İl İmamı olduğu değerlendirilen Ş.B. , Fatih (Tuna) Kolejinde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni, Para ve mali kaynaklardan Sorumlu, İl İmam Yardımcısı olduğu değerlendirilen A.T., FETÖ/PDY’ nin ilimizdeki de ki parasal kaynağı olduğu değerlendirilen H.A., Merkez öğrenci evleri sorumlu ablası, N.Ö.E., Kırklareli Bayanların örgütlenmesinden sorumlu İl Ablası, H.T., S.E., A.B., Eski İl İmamı M.A.S., Lüleburgaz İlçe Ablası, N. U., Kırklareli Tapu İl müdürlüğünde Memur olarak göreve başlamış Adliye İmamı H.A., nın aralarında bulunduğu, (36) kişiden (20)’ si yakalanarak adli makamlara sevk edilmiş, İl İmamı olduğu değerlendirilen H.H. in de aralarında bulunduğu (16) ve çoğu yurt dışına kaçan kişiler ile ilgili olarak yakalama çalışmaları sürdürülmektedir.

Şahısların ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, Fetullah Gülen’in yazmış olduğu bir çok kitap, Y. D. ve İ.T. nin ceket iç cebinde, iş yeri kasasına yapıştırılmış ve pasaport içerisine sıkıştırılmış vaziyette 3 adet FETÖ/PDY örgütünün sembolü haline gelen 1 dolar ele geçirilmiştir.

Operasyonun ilerleyen aşamalarında; FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü Lideri Fethullah GÜLEN’ in Kırklareli’ nde 1965 yılında vaizlik yaptığı dönemde kaldığı ve hali hazırda H.O. tarafından kiralanarak terör örgütünün faaliyetleri kapsamında kullanıldığı değerlendirilen; FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü lideri ve elemanlarınca “Bülbül Yuvası” olarak adlandırılan, konutta yapılan aramada; (3) cep telefonu ve telefonlara takılı vaziyette sim kartları, (1) adet USB bellek,  örgüt mensuplarınca başarının anahtarı olarak değerlendirilen kadife kaplı bir kutu içerisinde üzerinde Arapça yazılar bulunan anahtar şeklinde kolye ucu, FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü lideri Fethullah GÜLEN’ in yazmış olduğu, bir çok kitap ve Sızıntı dergileri ele geçirilmiştir.

Çalışma kapsamında firari şüphelilerin yakalama çalışmaları devam etmekte ve soruşturma kapsamı genişletilerek sürdürülmektedir."

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol