ELÜS yatırımcıları kayıtlarını Kırklareli Ticaret Borsası’ndan yaptırabilecek

Kırklareli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Altıntel, Türkiye Ürün İhtisas Borsası A.Ş.’nin (TÜRİB) faaliyete geçmesiyle birlikte Ticaret Borsalarının Elektronik Ürün Senetlerine (ELÜS) ilişkin borsacılık faaliyetlerinin değişeceğini belirtti. ELÜS işlemleri yapan yatırımcıların işlemlerine devam edebilmesi için TÜRİB’ e kayıt olması gerektiğini kaydeden Altıntel, bu kapsamda ELÜS yatırımcılarının kayıtlarını Kırklareli Ticaret Borsası’ndan yaptırabileceklerini aktardı.

Başkan Turhan Altıntel, 2018 yılında kuruluşu gerçekleştirilen TOBB ve Ticaret Borsalarının kurucu ortağı olduğu Türkiye Ürün İhtisas Borsası A.Ş.’nin( TÜRİB ) faaliyete geçmesiyle birlikte ELÜS’lerin alım-satım işlemleri, yatırımcılar tarafından aracı olmaksızın http://www.turib.com.tr adresinden erişileceğini ‘’ TÜRİB İşlem Platformu ‘’ üzerinden doğrudan emir girme yoluyla gerçekleştirileceğini kaydettiği açıklamasında;
“TÜRİB’ in faaliyete geçmesini takiben, TÜRİB’ in Acentesi olan Borsamız ELÜS’ e ilişkin borsacılık faaliyetlerini gerçekleştirme yetkisine sahip olmuştur. Daha önceden ELÜS’ e ilişkin borsacılık faaliyetlerini gerçekleştirme yetkisi olan borsalarında yetkileri sona erecek olup, tüm ELÜS işlemleri TÜRİB bünyesinde acente olan borsalar tarafından gerçekleştirilmeye başlanacaktır. Bu noktada, TÜRİB faaliyete geçtiğinde ELÜS işlemleri yapan yatırımcıların işlemlerine devam edebilmesi için TÜRİB’ e kayıt olması gerekmektedir. Borsamız acentelik hizmeti kapsamında ELÜS yatırımcıları tarafından kayıt yaptırabilecek Ticaret Borsasıdır.Yatırımcıların ELÜS işlemlerine ilişkin herhangi bir kesintiye uğramadan devam edebilmesi için Borsamızdan TÜRİB’ e kayıt işlemlerini en kısa sürede yerine getirmeleri gerekmektedir. Gerekli teknik alt yapı Borsamızda sağlanmış olup genel sekreterliğimizle irtibata geçilmesi önemlidir. Tüm üreticilerimize bereketli, bol kazançlı ve hayırlı bir yıl diliyorum’’ dedi. (Ticaret Borsası)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol