“EKPSS 2016 Nisan ayında yapılacak”

Türkiye Sakatlar Derneği Kırklareli Şube Başkanı Arif Uzunoğlu, Engelli memur adaylarının merakla beklediği 2016 Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı (EKPSS) sınav ve başvuru tarihlerine ilişkin ilk bilgilerin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan geldiğini söyledi.

Uzunoğlu, açıklanan bilgilere göre; 2016 EKPSS Nisan ayında yapılacak, Başvurular ise Şubat'ta başlayıp Mart ayında sona ereceğini söyledi. Uzunoğlu, açıklamasına şöyle devam etti; “Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik" uyarınca Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS/2016) Ölçme ,Seçme ve Yerleştirme Merkezi ( ÖSYM) tarafından Nisan 2016 tarihinde 81 il merkezinde yapılacak.
Sınava girmesi gereken bu adaylar için başvuru süresi Şubat 2016 tarihinde başlayacak. Mart 2016 tarihinde sona erecektir. Adaylar ÖSYM'nin internet sitesinden (http://www.osym.gov.tr) başvuru sürecini takip edebilirler."
“Dikkatli olun”
Bununla birlikte bir başka konuya da dikkat çeken Sakatlar Derneği Başkanı Arif Uzunoğlu, engelli vatandaşların kullanarak sahte tiyatro bileti satışlarının yeniden gündeme geldiğini vurguladı. Uzunoğlu, “Sevgili arkadaşlar. Yine tiyatro bileti satışı başlamış durumda. Bazı dostlarım beni uyardı. Engelliler adına tiyatro getireceğiz, biletler 50 TL diyerek insanlar aranarak bilet satmaya çalışılmaktadır.
Engellileri sömürmek amacıyla kurulmuş bir şebeke. Tüm vatandaşlarımıza sesleniyorum. Bu duyuruyu paylaşın. Bizim yani Türkiye Sakatlar Derneği Kırklareli Şubesi’nin bu konu ile ilgisi yoktur. Lütfen böyle bir durumla karşılaştığınızda durumu yetkililere bildirin” dedi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol