EDİRNE ZİYARETİ

Kervansaray, Ekmekçizâ   Ahmet Paşa tarafından 1906 tarihinde, Sultan Ahmet Camii'nin de mimarı olan Sedefkâr Mehmet Ağa ile Edirne'li Mimar Hacı Şaban Ağa'ya yaptırılmış ve Sultan Ahmet'e hediye edilmiş olan şimdiki Kültür Merkezini görme fırsatını bana sunan EDİRNE BALKAN TÜRKLERİ, GÖÇMENLER DERNEĞİ BAŞKANI sevgili Doktor Esma Gündoğdu'ya  çok teşekkürler borçluyum.
11-18 Ekim tarihleri arasında düzenlenen bu kitap fuarına 11-12 ekim de katıldım, büyük bir zevkle fuarı gezdik, ayrıca Balkan yazarlarına ayrılmış kitap imza günlerinde yer alabilmem benim için büyük bir bahtiyarlıktı.
Edirne halkının kitap sevgisi, son yıllarda, kaybetmeye başladığım  umutlarımı onardı.
Sergide bulunduğum günler hafta arasına denk gelse de, öğrencilerin ve çalışanların bir saatlik öğle tatillerinde kitap fuarını doldurdukları ve ellerinde en az 3-5 kitapla fuardan ayrılmaları takdire değer.
Son zamanlarda okumadan uzaklaştığımızı herkes biliyor ve okumayan bir toplumun endişelerini kalbinde taşıyan bir kişi olarak Edirne YÜREĞİME SU SERPTİ.
Mükemmel geçirdiğim bu iki gün için başta sevgili Doktor Esma Gündoğdu, Denek Başkanı Yardımcısı Hikmet  Bey'e, beni yalnız bırakmayan KIRKLARELİ  KÜLTÜR SANAT VE EDEBİYAT Derneği’mizin üyeleri olan şair arkadaşım Metin Barboros ve Erol Yılmaz Bey'e, nefis ikramları için Edirne Belediye Başkanı Sayın Sedefçi ve emeği geçen herkese minnettarım. İsmini anmadan geçemeyeceğim biri daha var.
Beni evinde ağırlayan Edebiyat Hocası sevgili HALİL TÜRKAN Beyefendi ve ailesine minnet borçluyum, ayrıca o gece bizi yalnız bırakmayan eski değil, eskimeyen dostlar çok değerli şair ailesi  Özlem ve Mehmet Ağırgan ailesine de  bir kez daha saygılar...
Bana bu güzellikleri yaşatan arkadaşlarıma, arkadaşlığın ne kadar derin, temiz, bir ırmak olup, gönülden gönüle, çağlamanın adının bir kez daha  "dostluk" olduğunu gösterdiler.
Ben de Edirne'de yaşadığım tüm güzellikleri kalbime ekip, böyle dostlar yine dostlar başına diyorum.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol