Düzensiz göç sadece bölgemizin değil ülkemizin mücadele etmesi gereken bir konu

Düzensiz göçe yönelik koordinasyon toplantılarının 4'üncüsü Kırklareli’nde yapıldı. Edirne Valisi Ekrem Canalp’ın başkanlığında yapılan toplantıda bölgemizde düzensiz göçün önüne geçilmesi için yapılması gerekenler hakkında görüşüldü. Toplantıda konuşan Kırklareli Valisi Osman Bilgin düzensiz göçe yönelik çalışmalar yürütüldüğünü kaydederek; “Edirne bölgesi ve İzmir bölgesi örnek alınarak Türkiye’de bu gibi bölgeler oluşturulmakta. Yanılmıyorsam toplamda 12 bölge oluşturuldu. Esasen bu doğru bir yaklaşım. Çünkü bu sadece bölgemizin değil ülkemizin mücadele etmesi ve koordinasyonu gereken bir konuydu. Umarım bu toplantı ülkemizin düzensiz göçe yönelik mücadelede hayırlı bir yer edinir” dedi.

17 Nisan Çarşamba günü yapılan toplantıya; Kırklareli Valisi Osman Bilgin, Edirne Valisi Ekrem Canalp ve Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım ile diğer yetkililer katılım gösterdi. Kırklareli Valisi Osman Bilgin, toplantıda yaptığı konuşmada, düzensiz göç konusunun çok önemli olduğunu vurguladı.
“Edirne bölgesi ve İzmir bölgesi örnek alınarak Türkiye’de bu gibi bölgeler oluşturulmakta”
Toplantıda konuşan Kırklareli Valisi Osman Bilgin düzensiz göçe yönelik çalışmalar yürütüldüğünü kaydederek; “Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli illeri düzensiz göçe yönelik olarak daha önce Tekirdağ ilinde ve Edirne illerinde yapıldı. Bugün burada 4.’cüsünü hayata geçiriyoruz. Sayın Edirne Valimizin koordinasyonunda düzensiz göçe yönelik çalışmalar yönetiyoruz. Edirne bölgesi ve İzmir bölgesi örnek alınarak Türkiye’de bu gibi bölgeler oluşturulmakta. Yanılmıyorsam toplamda 12 bölge oluşturuldu. Esasen bu doğru bir yaklaşım. Çünkü bu sadece bölgemizin değil ülkemizin mücadele etmesi ve koordinasyonu gereken bir konuydu. Umarım bu toplantı ülkemizin düzensiz göçe yönelik mücadelede hayır bir yer edinir” ifadeler kullanıldı. Vali Bilgin’in konuşması sonrasında toplantı basına kapalı olarak devam etti.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. şölen öncesi resim verildi 19 Nisan 2019 Cuma 14:03:00

    "Askerî vesayet"e (!) karşı çıkış diye askerî teamülü darmadağın edenler; tamamen sivil toplumsal bir konuda askerî erkanı aralarına alıp ve bir lüks lokanta önünde içtima düzeni saf tutup ne demek isterler bu millete?