Duygu Kasırga’dan gümüş madalya

10-14 Şubat 2018 tarihlerinde İstanbul'da düzenlenen 45 Ülkeden
2400 sporcunun katıldığı 5.Uluslararası Türkiye Açık Taekwondo
Turnuvasının 2.gününde 49 kg Genç Bayanlar kategorisinde tatamiye çıkan taekwondocu Duygu Kasırga, ülkemize gümüş madalya kazandırdı.

10-14 Şubat 2018 tarihlerinde İstanbul'da düzenlenen 45 Ülkeden 2400 sporcunun katıldığı 5.Uluslararası Türkiye Açık Taekwondo Turnuvasında 1.günde Şefika Çakal altın madalya, ikizi Şevval Çakal bronz madalya kazanarak ilimizin gururları olmuştular. Turnuvanın ikinci gününde bir güzel haber de Duygu Kasırga’dan geldi. Kasırga, 49 kg Genç Bayanlar kategorisinde gümüş madalya kazandı. Başarısının sevincini Afrin’e selam çakarak gösteren Duygu Kasırga, bu sonuçla Atina’da yapılacak Şampiyona’da yerini ayırtmış oldu.
Milli taekwondocu Duygu Kasırga’nın müsabakası; TRTSPOR ve TRT AVAZ’dan canlı yayınlandı. Kasırga, final maçında Gümüş Madalya kazanarak Uluslararası 2.lik elde etti.
‘’Hedefimiz önce Atina ardından Avrupa ve Dünya Şampiyonası’’
Ergin Spor Kulüp Başkanı ve Antrenörü Gökhan Yeşil, başarılı bir turnuva yaşadıklarını ifade etti. Yeşil; ‘’Ergin Spor Kulübü olarak, Kırklareli taekwondosu adına 10 sporcu ile Uluslararası alanda bu güne kadar en yüksek katılımı sağladık. Bu ilki de sporcularımızla birlikte başarmak bizlere nasip oldu. 2018 yılında şubat ayı itibari ile Milli Takımlara 6 sporcu verdik. 1 Altın,1 Gümüş ve 2 Bronz ile 2018’de önemli bir başlangıcı gerçekleştirdik. Hedefimiz önce ATİNA ardından AVRUPA ve DÜNYA ŞAMPİYONASI olacak.
Çocuklarımız çok çalışarak mükemmel işler yapıyor, Ülkemizin, İlimizin ve Kulübümüzün onur ve gurur kaynağı oluyorlar. Kırklareli halkının takdirini hak ediyorlar. Çocuklarımızın başarılarını anlatmaya duyurmaya gündemde tutmaya çalıyoruz elimizden geldiği kadar’’ dedi.
‘’Çocuklarımız
zor olanı
başarıyor’’
Ergin Spor Kulüp Başkanı ve Antrenörü Gökhan Yeşil; ‘’13-14 yaşında olan bu çocuklar Ulusal ve Uluslar arası platformlarda zor olanı yapıyor. Bizlerde kurum ve kuruluşlardan, bizlere destek olacak olan herkesten yardımlarını bekliyoruz. Eminim ki bu desteği hissettiklerinde bu yaşlarda olan çocuklarımızın hiç birini kaybetmeyeceğiz. Maddi durumu nedeniyle kaybettiğimiz çocuklarımızı bundan sonra kaybetmeyelim. İnşallah bu talebimize, çocuklarımızın geleceğine kimse sessiz kalmaz ve Bir, beraber olarak her şeyin üstesinden geliriz’’
Atina’ya üçüncü bilet
Duygu Kasırga
Ergin Spor Kulüp Başkanı ve Antrenörü Gökhan Yeşil, Atina’da düzenlenecek Başbakanlık kupasına ismini yazdıran sporcular hakkında bilgi verdi. Yeşil; ‘’47 Kg Sporcumuz Şefika Çakal, kategorisinde tüm rakiplerini Final Müsabakasında da Alman rakibini geride bırakarak ‘’Altın Madalya’ya uzandı.
51 Kg Sporcumuz Şevval Çakal Yarı Final müsabakasında Alman rakibi karşısında 8-6 geriye düşerek Bronz Madalya’nın sahibi oldu. Altın Madalya kazanan Şefika Çakal ve Bronz Madalya kazanan Sporcularımız Şevval Çakal Yunanistan Atina'da yapılacak olan Başkanlık Kupasında Milli Sporcu olarak Milli Takım formasıyla ülkemizi temsil etmeye hak kazanmıştı. Turnuvanın ikinci gününde bir başarı da Duygu Kasırga’dan geldi. Kasırga, 49 kg Genç Bayanlar kategorisinde gümüş madalya kazandı’’ ifadelerini dile getirdi.
Milli sporcu Duygu Kasırga Afrin’de şehit olan askerleri unutmadı
Milli Taekwondocu Duygu Kasırga, kazandığı gümüş madalya başarısını asker selamı vererek kutladı. Ergin Spor Kulübü Başkanı ve Antrenörü Gökhan Yeşil; ‘’Duygu Kasırga gibi evlatlarımızın yüzü hep gülsün diye, çocuklarımız yetim, Müslümanlar vatansız kalmasın diye terör örgütlerine karşı mücadelesini sürdüren, onları İslam coğrafyasından silip atmak için can-ı pahasına da olsa düğüne gidiyoruz diyerek yola çıkan Mehmetçiklerimizi ve Şehit olan Askerlerimizi unutmadık. Allah hepsinden razı olsun, Mekanları cennet olsun. Birlik, beraberliğimiz daim olsun’’dedi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol