Duygu Kasırga Şampiyon

İlimiz Ergin Spor Kulübü sporcusu Duygu Kasırga, Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da düzenlenen Belgrad Kupası Uluslararası Açık Taekwondo Turnuvası- G1'de 55 kg bayanlar kategorisinde altın madalyanın sahibi oldu. Finalde İtalyan rakibini 8-5 mağlup ederek birincilik kürsüsünde yer almayı başaran Kasırga, madalya seromonisinde Mehmetçiğe selam durdu.

26-27 Ekim 2019 tarihlerinde Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da düzenlenen Belgrad Kupası Uluslararası Açık Taekwondo Turnuvası- G1'de sporcumuz Duygu Kasırga 55 kg Bayanlar kategorisinde tatamiye indi.
Sırbistan'da Kasırga Esti
Duygu Kasırga 1.turda Fransız rakibini 20-4 mağlup ederek 2.tura yükseldi. Kasırga 2.turda Sırprakibini 21-2 mağlup ederek Çeyrek Finale yükseldi. Çeyrek Finalde normal süresi 0-0 biten maçın sonucunda Bulgar rakibini altın vuruşla mağlup ederek Yarı Finale yükselen Kasırga, Yarı Finalde Hırvat rakibini 13-4 mağlup ederek finale çıktı. Duygu Kasırga Finalde İtalyan rakibini 8-5 mağlup ederek şampiyon oldu.
Şampiyon olarak altın madalyayı Türkiye’ye kazandıran Duygu Kasırga, madalya seromonisinde Mehmetçiğe selam gönderdi.
Taekwondo kelime anlamıyla el ve ayaklarla uygulanan savunma ve vuruş tekniklerinden oluşan, sporcuda ahlaki değerlerin yüceltilmesine katkıda bulunan bir spor dalıdır.
Taekwondo, uzak doğu ülkelerinden KORE’ nin Milli sporu olup, bu ülkede doğmuş, gelişmiş ve zamanla Dünya’ya yayılmıştır. Geçmişi 13 Asır öncelerine dayanmaktadır. Nitekim o çağlarda KORE’de yaşayan insanlar doğaya, vahşi hayvanlara ve haydutlara karşı kendilerini savunmak için tamamiyle ayak tekniklerini içeren bir savunma sistemi geliştirmişler ve buna “TAEGYON” yani “Ayak Sistemi” adını vermişlerdir. Yine aynı çağlarda KORE’ de uygulanmakta olan “KWONPOP” yani “Yumruk Metodu” olarak isimlendirilen sadece el tekniklerini içeren bir sistem daha bulunmakta idi. Bu arada 600’lü yıllarda KORE Yarımadası 3 Krallığa bölünmüş ve bu krallıkların en küçüğü olan SİLLA Krallığının genç asilleri ve savaşçıları kullandıkları çeşitli savaş silahlarının yanısıra yukarıdaki el ve ayak tekniklerini geliştirerek bir savaş aracı olarak kullanmak suretiyle silahsız savaş çalışmalarına da önem verip kendilerini düşmanlara karşı daha güçlü duruma getirmişlerdir. İşte bu insanlar el ve ayakla yaptıkları savunma tekniklerini, zamanla sistemleştirerek adına Taek-Kyon demişlerdir. Böylece de Taekwondo’ nun ilk temelleri oluşmuştur.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol