Durmak yok yola devam!

AK Parti, 1 Kasım'da gerçekleşen 26. Dönem Milletvekili
seçimlerinden ülke genelinde büyük bir zaferle çıkarken, Kırklareli'de yüzde 28'lik oy oranı ile ikinci parti oldu ve sadece 1 milletvekili çıkarabildi. AK Parti birinci sıradan aday olan Milletvekili Selahattin Minsolmaz'ı TBMM'ne gönderirken, yine seçim kampanyasının en aktif ismi olan fakat seçilemeyen 2.sıra adayı Turhan Altıntel'i ise yeni bir adaylığa hazırlıyor. Bu kez hedef; Kırklareli Belediyesi!
1 Kasım Pazar günü Türkiye sandık başına gitti ve bu kez 7 Haziran seçimlerinden farklı bir tablo ortaya çıkararak, "Koalisyona hayır, tek başına iktidara evet" dedi. Öyle ki; bir önceki seçimde yüzde 41 oy alan AK Parti, bu seçimde oy oranını yüzde 49'a kadar yükseltti. Seçmen 7 Haziran'da muhalefete sunduğu "koalisyon" imkanını, bu kez de geri almasını bildi. AK Parti'nin Türkiye genelindeki bu büyük başarısı Kırklareli'ne yine farklı yansıdı. AK Parti her ne kadar bu seçimde oy oranını ilimizde yüzde 23,60'dan yüzde 28'e çıkarsa da, sadece 1 milletvekili çıkardı ve ikinci parti konumuna oturdu. 

CHP ilimizde aldığı yüzde 55 oy oranı ile Turabi Kayan ve Vecdi Gündoğdu'yu meclise gönderirken, AK Parti'de Selahattin Minsolmaz Milletvekili olarak görev yapmak için seçildi.
Fakat hiç şüphesiz, seçim kampanyası boyunca oldukça aktif bir profil çizen, "Sıkılmadık el, çalınmadık kapı, ayak basmadık köy bırakmayacağız" çalışma disiplini ile pekçok önemli ziyaret gerçekleştiren, vatandaşın dertlerini bilen, dinleyen ve çözüm arayan AK Parti'nin ikinci sıra Milletvekili adayı Turhan Altıntel'in seçilememesi kamuoyunun pekçok kesimi tarafından üzüntüyle karşılandı. Öyle ki; başarılı bir seçim kampanyası geçirmesine, Milletvekili olarak seçilen Selahattin Minsolmaz ile birlikte hemen her platformda, mahalle, belde, köy ve ilçelerde boy göstermesine ve gerçekleştirdiği ateşleyici konuşmalarla kalabalığın gönlünü kazanmasına rağmen Altıntel'in seçilememesi, hem şaşkınlık hem de üzüntü yarattı.
Altıntel yaptığı konuşmalarında; "Cumhurbaşkanımızla, Başbakanımızla görüştüm. Bana dediler ki; "Kırklareli'nin makus talihini yenin, ne isterseniz vereceğiz.
Bakanlıksa onu da vereceğiz." Benim herkesin gönlündeki partiye saygım sonsuz. Ama gelin bu sefer AK Parti'ye oyunuzu verin. Muhalefete atılan her oy boşa gidiyor. Neden? Çünkü yetki yok, hiçbir şey yapamıyorlar. Onlara da saygım sonsuz. Ama artık Kırklareli'nin bu makus talihini değiştirmemiz lazım. Okuma yazma oranı, üniversiteye girme oranı en yüksek bizim ilimiz. Ama beyin göçü veriyoruz. Yazık. Size söz veriyoruz. Selahattin kardeşimle, beni milletvekili yaptığınız taktirde 5 fabrika açacağız, binlerce kişiye de istihdam sağlayacağız" demişti.
Ancak bu vaatlere rağmen vatandaş tercihini malum sonuçlara göre yaptı.
Bu bir başlangıç
Ancak 7 Haziran'da yapılan genel seçimlerle mukayese edildiğinde Kırklareli'de oy oranını 4 küsur puan birden yükselten AK Parti, bir sonraki dönem gerçekleşecek Belediye Başkanlığı seçimleri için kafasındaki planları gerçekleştirmeye başladı denebilir.
Öyle ki; Halkın yoğun ilgisini alan, hizmet vermek için istekli görünen, Kırklareli'ni, Kırklarelilileri bilen, tanıyan, İlin sorunlarını bilen ve çözüm üretmek için elinden geleni yapacak olan Turhan Altıntel, AK Parti'den Belediye Başkan adaylığı için tam manasıyla "biçilmiş kaftan" olarak görünüyor. Bu kapsamda seçimleri Kırklareli'nde asla bir başarısızlık olarak görmeyen AK Parti İl teşkilatı, şimdi gözünü Belediye Başkanlığı'na dikti. Uzun vadede henüz zaman var gibi görünse de, Kırklareli'nin geleceği için şimdiden çalışmalara başlayan İl teşkilatı, Altıntel ile birlikte hedefini "Belediye Başkanlığı" olarak belirledi.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Başarınızdan dolayı tebrik ediyorum sizi. Öte yandan oy artırmak bir başarı olarak görülebilir. Ama Ak Parti için vekil sayısını artırmak Kırklareli ölçeğinde ölçü olabilir. Öte yandan şehre hizmet gelmedikçe ve bunda iktidar vekilinin ağırlığı hissedilmedikçe sadece koltuk kazanmış olursunuz. Bu sebeple sizi hizmetlerinizin çetelesini tutmak üzere izliyor olacağız. Durmak yok yola devam.. Bir diğer yandan "Şımarmak yok yola devam" olsun düsturunuz. Allah yolunuzu açık etsin. T. Güler