Durma, hareket et!

Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü koordinesinde “Hareketli Yaşam” felsefesi ile gerçekleştirilen proje kapsamında dün, ilimiz Yayla Mahallesinde Pınarhisar köylerinin kadınlara yönelik anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi. Etkinlik çerçevesinde Pınarhisar’ın 14 köyü ve bir beldesinde yaşayan kadınlarımız ilk olarak Yayla Meydanında kısa bir yürüyüş gerçekleştirdi, ardından Kırklareli Kültür Evini ziyaret ettiler.Proje Koordinatörü Diş Hekimi Cihangir Bayburtoğlu yaptığı bilgilendirmede; “Bu projede Pınarhisar’ın 14 köyünü ve bir beldesinde yaşayan kadınlarımızı hareketlendirmeyi amaçladık.

Longoz Ormanlarına, Dupnisa mağarasına geziler düzenledik, köylerde spor parkları yaptık, hanımlarımıza spor yaptırdık. Bunun yanı sıra proje kapsamında eğitmenler tahsis ederek, köylerde nasıl sağlıklı besinler üretileceği konusunda kadınlarımızı bilinçlendirdik. Örneğin bu proje sayesinde Cevizli köyünde yaşayan bir kadınımız 24 kilo verdi. Bu kapsamda 1 yılın ardından sürdürebilirlik kapsamında Yayla Mahallemizde bir hareketlendirme yapıyoruz, kadınlarımızı yürütüyoruz, daha sonra yeni açılan Kültür Evimize bir ziyaret gerçekleştirerek, programımızı tamamlıyoruz” dedi.
Kırklareli Sağlık İl Müdürü Dr Ali Fatih Selvi ise yaptığı açıklamada; “İnşallah bu etkinliklerimizi geleneksel hale getirmek istiyoruz. Hareketli bir toplum için mücadeleye etmeye, bu işi zoraki bir hale getirmeye değil de, zevkli hale getirebilmek adına çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.
Etkinlik Pınarhisar köylerinden katılım gösteren kadınların Kırklareli Kültür Evi ziyareti ile son buldu.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol