Duran’dan Kırklareli basınına temsilcilik sözü

Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Rıdvan Duran, beraberinde İlan Hizmetleri Müdürü İdris Armağan Çam, Tekirdağ Şube Müdürü Sabri Karakaya ve Şube görevlileri ile  birlikte Kırklareli’nde yayın yayan yerel gazete temsilcileri ile bir araya geldi. Ağırlıklı günlük yayın yapan vasıflı gazetelerin temsilci ve çalışanlarının katıldığı toplantıda Duran, basının Kırklareli’nde de bir temsilcilik açılması talebine karşılık bu konuda bazı denemeler yapıldığını olumlu geri dönüşler olması durumunda genel kurulda alınacak kararla da Kırklareli’nin temsilcilik açılacak ilk illerden biri olacağını söyledi. 1 Ekim 2020 tarihinde temsilcilik açılması yönünde karar çıkan Kırklareli Şubesi şu anda Tekirdağ Şube Müdürlüğü’ne bağlanmış durumda. Ancak Kırklareli Şubesi bina ve personel olarak faaliyete geçmiş değil.

Kırklar Haber
BİK Genel Müdürü Rıdvan Duran beraberinde İlan Hizmetleri Müdürü İdris Armağan Çam, Tekirdağ Şube Müdürü Sabri Karakaya ve Tekirdağ Şube Müdürlüğü bünyesinde çalışan personel ile birlikte Kırklareli Üniversitesi Senato Toplantı Salonu’nda Kırklareli ve ilçelerinde yayın yapan yerel gazetelerin temsilcileri ile buluştu. 23 Aralık 2020 Çarşamba günü saat 11.00’da gerçekleşen toplantıda BİK Genel Müdürü Duran’ı Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür karşıladı. Basın temsilcilerine de “hoşgeldiniz” dileklerini sunan Şengörür’ün ardından BİK Genel Müdürü Duran toplantıya geçti. Kırklareli basınının BİK’ten beklenti ve taleplerini dinleyen Duran, yerel basını destekleme noktasında ellerinden gelen gayreti göstermeye çalıştıklarını ifade etti. Kurumlarının gazeteler var olduğu sürece var olacağını dile getiren Duran, bu nedenle gelir artırıcı projelere sıcak baktıklarını belirtti.BİK’in şube açtığı illerde yerel basının ilk etapta belirli çekincelerle işleyişten şikayetçi olabildiğini ancak bunların kısa sürede çözüldüğünü ve gazetelerin gelirlerinin de arttığının görüldüğünü söyleyen Duran, bunun yakın zamanda görüleceğini kaydetti.
Toplantıda sık sık Kırklareli Şubesi’nin personel ve binası ile faaliyete geçmesi talebi karşısında Duran, Kırklareli Şubesi’nin şu anda Tekirdağ Şube Müdürlüğüne bağlı olduğunu Şube Müdürü Sabri Karakaya ve personelinin Kırklareli’ndeki tüm taleplere cevap verebilecek durumda olduklarını ayrıca Tekirdağ ile Kırklareli’nin birbirlerine yakın iller olduğu için gidiş gelişlerin de sorun olmayacağını söyledi. Duran ayrıca illerde temsilcilikler açılması yönünde bazı denemeler olduğunu bunlardan olumlu dönüşler gerçekleşmesi durumunda temsilcilik açılacak ilk iller arasında Kırklareli’nde de yönetim kurulu kararı doğrultusunda açılabileceğini söyledi.
Toplantıda ayrıca BİK kredilerinden faydalanma noktasında Kırklareli’nin henüz BİK’e yeni bağlanmış olması nedeniyle gazetelerin faydalanamadığı yönündeki şikayetler üzerine Duran, bu konuda gerekli çalışmayı yapacaklarını ve Kırklareli’ndeki gazetelerinde BİK kredilerinden faydalanabilmesinin önünü açacaklarını ifade etti.
Toplantıya Önadım Gazetesi İmtiyaz Sahibi Öznur Tüzün, Gazete Kırklareli Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Gülben Gökçen Dönmez, Kırklar Haber Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü H. Murat Taner ve Önadım Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Ferdi Kurtbayram grubumuzu temsilen katılım gösterdi. (H.M.Taner)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol