Dupnisa’nın giriş ücreti yüksek mi?

Kırklareli’de turizmin göz bebeği olarak adlandırılan 2720 metre uzunluğundaki Dupnisa Mağarası ziyaretçilerini kabul etmeye devam ediyor. Ancak giriş ücretleri konusunda bazı sıkıntılar var.

İlimizin Demirköy ilçesine bağlı olan Sarpdere Köyü’ne 5 kilometre uzaklıkta bulunan ve en çok ziyaretçi alan yerler arasında bulunan Dupnisa Mağarası sadece gezilmeye değil, geniş mesire alanları ile de hafta sonu kaçamağında temiz hava almak isteyen vatandaşların da uğrak noktası olmaya devam ediyor.
Hiçbir doğal güzelliği bozulmayan Dupnisa Mağarası’nın gezilmesi için istenilen fiyatın ise 8 TL oluğu açıklandı. Her sene ziyaretçi sayısı artan, doğa ile iç içe olan Dupnisa Mağarası ziyaretçilerinin bazıları bu konuya olumlu yaklaşırken bazı kişilerde fiyatların yüksek olduğundan bahsetti. Bu konu ile ilgili İl Genel Meclisi’nin gelecek günlerde gündemine gelecek ücret teklifi ile son sözü söyleyerek konuya açıklık getirmesi bekleniyor.
1995 yılında turizme kazandırma çalışmalarına başlanan Dupnisa Mağarası’nın, yarasaların yaşam merkezi olduğu ve hayatlarını sürdürebilmeleri için 450 metrelik alanı 2003 yılında ziyarete açıldı. Yarasalar içinde yer altı cenneti olarak tabir edilen Dupnisa Mağarası kuru, sulu ve kız mağarası olarak üç bölümden oluşuyor. Mağaranın tam anlamda gezilebilmesi için 720 adet merdiven kullanılıyor.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Kalabalık bir aile girmesin giren ailenin diğer bireylerine anlatsın. Ne komik ya :) Siz yetkililer ücreti 8 lira yapacağınıza sel taşkınlarıyla geçit vermeyen o saçma köprüyü onarın da işe yarasın.

  2. beleştepeden girenler ne olucak ? 08 Ağustos 2017 Salı 17:52:44

    Şimdi anladım biz aşağıdan yukarı çıkarken birilerinin neden yukarıdan giriş yapıp geri çıktıklarını. Adamlar bekçi olmayan beleştepeyi keşfetmişler meğer.

  3. DERELERİN ÇAKILI NERDEN ALDIN AKILI 09 Ağustos 2017 Çarşamba 11:02:55

    O KÖPRÜDEN 81 İL VE İLÇELERDEN GELEN İNSANLAR GEÇİYOR. BU İLİMİZİN TANITIMINDA ÖNEMLİ BİR YER TUTMAKTAKTA BU NEDENLE ULAŞIM VE ÇEVRE DÜZENLEMESİNDE DAHA DİKKATLİ OLUNMASI GEREKMİYOR MU EKSİKLİKLER İLGİLİLERİN DİKKATİNİ ÇEKMİYOR MU HERHALDE YAZ TATİLİNDELER DİYECEĞİM AMA UZUN ZAMANDIR BURALARI BÖYLE ALLAH ISLAH ETSİN.

  4. ne yani dupnisa girişi ucuz mu ?

  5. kendi memleketimizde parayla geziyoruz 22 Ağustos 2017 Salı 03:43:05

    doğal güzellikler herkesin malı değil mi plajları oteller kıskaça almış ormanları başkaları kendi memleketimizde ortak varlığımız olan yerleri parayla dolaşır olduk tamam olsun da el insaf olsun